Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cvičení a hubnutí / foto: shutterstock

Zhubnout lze i bez otravného cvičení, stačí dodržovat pár základních pravidel

Nepovedlo se vám zhubnout přebytečná kila? Nezoufejte! Zkuste s nimi zatočit hravě právě nyní, dokonce k tomu nebudete potřebovat ani náročné cvičení.

Zařaďte více bílkovin do svého jídelníčku

Ať už byste zamířili za nutričním specialistou nebo za jiným odborníkem na hubnutí, vždy byste odcházeli s jednou informací - hubnutí je z osmdesáti procent jenom o stravě. Vaším prvním úkolem na cestě za dokonalou postavou je tedy pozměnit svůj jídelníček, respektive do něj zařadit vícero bílkovin. Podle odborníků by se prakticky v každém jídle dne měla nacházet bílkovina. Jejich zdrojem jsou například mléčné výrobky, dále vajíčka, maso nebo luštěniny.

Zdravá strava

Žádné tekuté kalorie

Velkým problémem bývá, že lidé kalorie nejedí, nýbrž pijí. A to si velice často bohužel neuvědomují. Pokud chcete zhubnout, měli byste přestat pít tekuté kalorie čili měli byste se vyhnout limonádám, sladkým šťávám, sirupům, dále ovocným džusům nebo alkoholu (i ten obsahuje hromadu cukru, který se z těla dostává jen stěží pryč).

Voda před každým jídlem

Velkým problémem při hubnutí je to, že se přejídáme. Ať už jíme zdravě nebo nezdravě, přejídání je zkrátka tabu a měli bychom se mu vyvarovat. Abyste toho nesnědli tolik, je dobré před jídlem vypít alespoň sklenici či půl sklenice vody. Díky vypité vodě toho nezkonzumujete tolik, kolik byste toho dříve zkonzumovali. Mozek vám dá zkrátka pomyslnou stopku při jídle mnohem dřív.

Čistá voda

Je to také o zelenině

Kdybychom se ještě na malý okamžik měli vrátit k onomu jídelníčku, neměli byste v něm postrádat zeleninu. Nejen, že vám dodá potřebné vitaminy a minerály, ale také dodá tělu nepostradatelnou vlákninu, díky které si udržíte pocit sytosti po delší dobu. Navíc vláknina na sebe částečně váže tuky, které se snáze z těla vyloučí.

Zhubnout lze i bez otravného cvičení, stačí dodržovat pár základních pravidel

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!