Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Imunita a strava / foto: shutterstock

Jak posílit imunitu díky několika tipům

Posílit svůj imunitní systém - to je nyní velmi důležitý úkol, který musí splnit každý z nás. Venku na nás už nějaký ten pátek číhá zákeřné onemocnění. Abyste mu hravě odolávali, je třeba celkově posílit imunitu.

Začněte s otužováním

Chcete posílit svůj imunitní systém? Pak vsaďte na otužování, díky kterému se z vaší imunity stane pevné rytířské brnění, přes něhož nic neprojde. Při otužování však pamatujte na to, že je nutné začít postupně. Neskákejte hned do studeného rybníka nebo nepouštějte na sebe ledovou vodu bez předcházející přípravy. I podle zkušených otužilců byste měli začínat po menších krůčcích, abyste svému tělu nepřivodili šok.

Sauna

Vsaďte na vitamin C

Co efektivně posiluje imunitní systém už od nepaměti? Rozhodně vitamin C, který najdete v citrusech. Málokdo však ví, že daleko větší množství vitaminu C se nachází v rakytníku, který třeba právě vy pěstujete na své zahrádce. Kromě toho, že dodá rakytník tělu potřebný vitamin C, umí také řadu dalších věcí. Buď si z něj uvařte čaj, nebo připravte sirup - možností je celá řada.

Vitamín C

Česnek je zázrak

Když vás sužuje onemocnění, do svého jídelníčku určitě zakomponujete česnek. Jedná se totiž o přírodní antibiotikum, které vás dostane dokonce i z nebezpečné angíny, aniž byste museli denně polykat klasická antibiotika. Na česnek můžete vsadit veškeré své peníze i v případě posilování imunity, protože to taky hravě zvládne. Aby došlo k posílení imunitního systému, naordinujte si alespoň jeden stroužek česneku denně. Buď ho můžete sníst syrový, nebo si ho třeba namažte na topinku. Opět je vícero možností, jak česnek konzumovat.

Česnek

Už jste to zkusili s echinaceou?

Echinacea – to je rostlina pro některé důvěrně známá, pro jiné zcela neznámá. Pakliže jste o této rostlině ještě neslyšeli, pojďte se s ní seznámit, jelikož je to další pomocník, který upevní váš imunitní systém.

Echinacea

Možná ji neznáte pod názvem Echinacea, ale znáte ji pod názvem třapatka nachová. To je u nás trochu rozšířenější název. Z rostliny se využívá především její kořen, který umí podpořit imunitní systém a kromě toho také podporuje dýchací a močové cesty.

Jak posílit imunitu díky několika tipům

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!