Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bariéry v hlavě / foto: shutterstock

Přesvědčení, která zabíjí úspěch. Co raději nepustit do hlavy?

Energie máte dostatek, o talentu ani nemluvě, přesto se cítíte demotivovaní a nevěříte si? Mnohdy za to může několik přesvědčení, která zabíjí lidský úspěch. A možná zabíjí i ten váš. O jakých přesvědčeních je konkrétně řeč?

Nechodil jsem na vysokou školu, nedosáhnu toho

Už od malička nám v rodinách vštěpovali do hlavy, že člověk je bez vysoké školy ničím. Když se však podíváme do světa velkých podnikatelů, zjistíme, že vysoká škola není podmínkou pro úspěch. Naopak je většinou tím, co za úspěchem opravdu nestojí. Člověk totiž k dosažení cíle potřebuje především odhodlanost a vytrvalost. Přesně to jsou ingredience vedoucí na vrchol hory úspěchu.

Důkazem toho je například Bill Gates nebo Steve Jobs. Oba pánové byli dlouhá léta na předních příčkách žebříčku nejbohatších lidí světa a oba změnili svět. A ne, vysoká škola jim nebyla v zákrytu.

Bill Gates
Bill Gates – Zdroj: Shutterstock.com

Nemám na to dostatek schopností

Jak říkal Tomáš Baťa: „Neříkej, že to neumíš. Řekni, že to zatím neovládáš.” Pokud se tedy domníváte, že nemáte dostatek schopností, pracujte na tom, aby se situace změnila. Každý může být stvořený na to, co ho naplňuje a baví. Dokonce k mnoha věcem máme své předpoklady.

Bylo prokázáno, že každý člověk má pět silných stránek. Mluvíme o genetických talentech, na kterých stačí jen pracovat. Díky tomu se z nich mohou stát naše silné stránky čili i konkurenční výhody. Je velká škoda, že lidé raději pracuji na svých slabých stránkách než na tom, aby posilovali to, v čem jsou od narození výjimeční.

Skryté schopnosti
Skryté schopnosti – Zdroj: Shutterstock.com

Mám závazky, nejde to tak snadno

Mít děti nebo hypotéku – to všechno jsou volby, nikoliv výmluvy k tomu, abyste nedosáhli vytyčeného cíle. Krásným a velmi inspirativním snímkem souvisejícím s touto tematikou je Štěstí na dosah, ve kterém jde krásně vidět, že povinnosti a zodpovědnost nejsou překážkami v tom, abyste si naplnili svůj sen. Naopak je to jen další důvod k tomu, abyste se úspěšnými a také bohatšími stali.

 

Zdroj:

https://svetbohatych.com/5-presvedceni-uspech/

Přesvědčení, které zabíjí úspěch. Co raději nepustit do hlavy?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!