Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Pojištění zvířat / foto: shutterstock

Kdy se vyplatí uzavřít pojištění domácích mazlíčků

Každý, kdo má doma kočku nebo psa jistě ví, kolik stojí ošetření na veterinární klinice v případě jejich nemoci či úrazů. Léčba se může vyšplhat i do desítek tisíc. Řešením pro majitele může být pojištění psa a kočky. 

Co řeší pojištění mazlíčků

Pojištěním mazlíčků bývá označena pojistka, která se vztahuje na lékařské ošetření, léčbu a péči o vašeho psa nebo kočku. Existuje několik pojišťoven, které se tímto pojištěním zabývají, a každá je má nastaveno trochu jinak. Společně však mají pojištění akutního ošetření nemoci či úrazu a také pojištění odpovědnosti. 

V rámci veterinárního ošetření jsou zahrnuty především akutní úrazy a nemoci, které nejsou způsobeny dědičností. Pojišťovna obvykle proplácí i léky a hospitalizaci v případě operace. Pokud má zvíře chronickou nemoc, proplatí jen první ošetření. Následující opakovanou léčbu už vám hradit nebude. 

Nemocný pes
Nemocný pes – Zdroj: Shutterstock.com

Co pojišťovna neproplatí

Pojišťovny však neproplácí všechny lékařské úkony. Výše už jsme zmínili opakovanou léčbu chronických onemocnění. Neproplatí vám ani nemoc či úraz, který je důsledkem zdravotních komplikací z doby před uzavřením pojištění. Do pojištění se také nezahrnují běžné a pravidelné prohlídky a očkování, veterinární péče spojená s porodem, falešnou březostí apod. Kastraci vám pojišťovna proplatí jen v případě, že je nutná ze zdravotních důvodu psa či kočky. Kastrace na přání majitele se neproplácí.

Domácí mazlíčky se vyplatí pojistit
Domácí mazlíčky se vyplatí pojistit – Zdroj: Shutterstock.com

Kdy se pojištění mazlíčků vyplatí

Možná si říkáte, že máte doma obyčejného voříška a žádného šampiona, který by sbíral medaile na výstavách. Má vůbec cenu takového psa nebo nalezenou toulavou kočku pojistit? 

Faktem je, že nemoc ani úrazy si nevybírají. Postihnout mohou psa z ulice i psa s průkazem původu. U koček je navíc riziko, že se zraní při toulání po světě. Záleží tedy na tom, zda máte výhradně kočku domácí nebo ji v pouštíte ven. Veterinární péče je drahá. Ne nadarmo se říká, že Bůh vytvořil veterinu, aby udržovala psa zdravého a člověka na mizině. A rozhodně není příjemné, když vám lékař sdělí, že by váš mazlíček měl podstoupit nezbytnou léčbu, která stojí desítky tisíc. Co když tolik peněz nemáte? Pojistka v tomto případě může opravdu pomoci.

 

Zdroj: 

https://www.5nej.cz/srovnani-pojisteni-psa-a-kocky/

 

Kdy se vyplatí uzavřít pojištění domácích mazlíčků

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!