Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroj / foto: shutterstock

Šití a vyšívací stroje pro šikovné švadlenky

Milujete ruční práce? Ty se vrací do módy nejen pro to, že by byl nedostatek oděvů. Švadlenky to dělají pro radost, chtějí originální kousky pro sebe i ostatní. Všimli jste si, kolik kreativců své výtvory prezentuje na design marketech? Chcete patřit mezi ně? Pak vsaďte na kvalitu.

Šicí stroj pro originální kousky

Jestli se rozhodnete pro kvalitní módní kousky, musíte investovat do strojů. Šicí stroj nakoupíte sice i v supermarketu, ale o kvalitě nemůže být řeč. Značky zde často nemají ani zastoupení a je možné, že značka během pár let z trhu zmizí. Vezměte si, že už jenom patky umí stroj zlepšit různými stehy, a tím se vylepší variabilita šití a vyšívání daného přístroje. To se u originálních brandů nemůže stát. Navíc ve sféře šicích strojů existuje spousta typů. Například overlocky a coverlocky. Overlock je stroj, který umí zapošívací stehy, zároveň je ale podpoří pevností švu. Takové ušití mají módní kousky běžně, pokud tedy chcete profesionálně šít, s obyčejným strojem po babičce si nevystačíte. Coverlock zase umí pružné stehy, tzv. prádlové.

Šicí stroj

Vyšívací stroj ozvláštní každý kousek

Vyšívat ručně? To už se nedělá. Vyšívací stroj je vybaven softwary s různými motivy, šablonami, podle nichž se na látku vyšije daný motiv. Je to jednoduché, rychlé a přesné. Každý silný brand má tak své příslušenství, které se navzájem krásně doplňuje. Například u značky Brother máte spoustu možností. K vyšívacímu stroji můžete pořídit řezací plotry Brother, které se využívají jako skener. Daný motiv si sami nakreslíte, řezací plotr jej oskenuje, udělá si obrys řezací šablony a vy pak vyřežete motiv na podklad. Není to nijak složité a vy budete mít vyšité přesně to, co si vysníte. Žádné složité designové programy v počítači, stačí vám vyloženě ruční práce.

K tomuto článku není otevřena diskuze