Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sexuální půst / foto: shutterstock

Půst lze držet nejen ve stravě, ale i v sexuálním životě

Možná vás překvapí, že detox lze držet nejen v kuchyni, ale také v ložnici. Některé páry si samy úmyslně odpírají sex v domnění, že zkrátka pauza pozitivně ovlivní jejich partnerský život. Říkáte si, zda to není trochu proti přírodě?

Sexuální půst coby restart partnerského soužití

Pokud máte pocit, že váš sexuální život spíše ovládá rutina a nuda, pak řešením může být, když si dáte sexuální půst. Sex s sebou přináší emocionální, fyzické i vztahové výhody, a tak u mnohých bezdůvodný sexuální půst může navozovat pocit frustrace. Je to dáno tím, že se vašemu tělu nedostává chemických látek, které se při sexu vyplavují.

Intimita ve vztahu je důležitá
Intimita ve vztahu je důležitá – Zdroj: Shutterstock.com
.

Na druhou stranu sexuální půst může sehrát podstatnou roli v partnerském vztahu, kde sice sex funguje, avšak prostě se vytratila taková ta pomyslná jiskra. V tomto případě může být dobrým prostředkem, díky kterému budete mít dostatek času k prozkoumání intimního pouta, které je mezi vámi a partnerem. Může tak dojít mezi vámi k posílení emocionální, energetické a nesexuální roviny, což pak má pozitivní vliv na samotný sex.

Sexuální půst však není doporučován pro páry, které se dlouhodobě potýkají se sexuální nespokojeností, nedostatkem vzrušení a nulovým orgasmem. V tomto případě je vhodné vyhledat odborníka, se kterým daný problém můžete vyřešit.

Vše je ovšem v hlavě

Sex v harmonickém a láskyplném vztahu má blahodárný účinek na tělo i psychiku. Však zlepšuje náladu, zvyšuje pocit uspokojenosti. Omlazuje tělo i mysl, která se zpravidla ozve nejdřív, když si ho záměrně na nějaký čas odepřete. Můžete se potýkat se špatnou náladou, mít najednou prostě nižší sebevědomí. Pravidelný sex zkrátka prospívá tělu v moha ohledech. Však bylo prokázáno, že pravidelný sex může být pro tělo přínosný jako cvičení v posilovně, možná ještě lepší. Vždyť podporuje cévy, srdce a imunitu.

 

Zdroje:

https://www.elle.cz/laska-sex/sexualni-pust-muze-prinest-neco-dobreho

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-sexualni-pust-a-jeho-vliv-na-partnersky-vztah-40393789

Půst lze držet nejen ve stravě, ale i v sexuálním životě

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!