Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Kavárna v Německu / foto: Facebook/Cafe & Konditorei Rothe

Podniky se předhánějí v originálních nápadech pro dodržení bezpečné vzdálenosti

Možnost znovu otevřít za specifických podmínek dohnala některé podniky k řešení, které je leckdy úsměvné, jindy však vyvolává zcela opačné pocity. Jak se s nutností sociální distance vyrovnaly zahraniční restaurace, pláže nebo třeba školy?

Do kavárny s extravagantním kloboukem

Zajít si posedět při pěkném počasí ven na dobrou kávu je lákavé, zvláště poté, co jsme se do kaváren a barů více jak dva měsíce nedostali. Dvoumetrové rozestupy je však nutné dodržovat a existují i vtipnější řešení, než jen přesunout stoly na vyhrazená místa. Na facebookových stránkách prezentuje kavárna v městečku Schwerin svůj originální nápad, který spočívá v nošení speciálních klobouků po dobu posezení a konzumace na zahrádce kavárny. Netradiční kavárenské klobouky jsou vyrobeny z pěnových hadic běžně používaných v bazénech při hodinách vodního aerobicu nebo jako pomůcka pro začínající plavce. Nápad se setkal s velkým úspěchem a kavárna tak nemá o zákazníky s barevnými tykadly nouzi.

Návrh na plážový relax

Ještě nedávno to vypadalo, že se na italských plážích letos nikdo opalovat nebude. Italská společnost Nuova Neon Group 2 však přišla s nápadem, jak zpřístupnit Italům jejich oblíbenou letní aktivitu. Ochranu návštěvníků mají zajistit stěny z plexiskla, kterými budou dokola obestavěné slunečníky a plážová lehátka. Stěny mají mít rozměry 4,5 x 2 metry, přičemž stěna obrácená k moři bude mít 1,5metrový prostor na výstup.

Návrh na řešení plážových boxů

V restauraci jako ve skleníku

Veganská amsterodamská restaurace také přemýšlela, jak zajistit svým zákazníkům dostatečnou ochranu v době koronavirové, a řešení našla ve stavbě malých plastových domků. Návrh potěší hlavně páry toužící po soukromí romantické večeře, jelikož v miniaturních domečcích je místo jen pro dva. Pokud restauraci navštívíte, můžete si vychutnat lahodný oběd nebo večeři s okouzlujícím výhledem na amsterdamské kanály.

Restaurace ve skleníku

Čínští školáci s maxi větráky na hlavách

V Číně už také potřebovali obnovit školský systém, avšak jak donutit žáky ve třídách, aby si dodrželi předepsané rozestupy? V Hangzhou, hlavním městě čínské provincie Zhejiang, na to mají vlastní kreativní pomůcku. Žáci měli za úkol vyrobit si vlastní barevný klobouk opatřený dlouhými nástavci, kterými se nesmějí vzájemně dotýkat. To jim zajišťuje povědomí o tom, že si drží nutný odstup. K jejich bezpečnosti dále přispívají povinné roušky a také pravidelné měření teploty při vstupu do školní budovy. Možná by se mohlo naše školství tímto nápadem také inspirovat, minimálně by si žáci vyzkoušeli manuální práci při výrobě ochranného klobouku.

Čínští žáci ve škole

Anketa

Nápaditost některých podniků i škol, jak vyzrát na koronavirus

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!