Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sauna na zahradu / foto: shutterstock

Zahradní a interiérové sauny pro chvíle relaxace

Přemýšlíte, co vám ještě na zahradě chybí k maximální spokojenosti? Milujete relaxaci a rádi si dopřáváte saunování?

Saunu je možné si užít i v klidu a soukromí, kdykoliv jen máte chuť a čas. Dodejte okolí domu to, co mu doposud chybělo, a užijte si zdravotní benefity saunování.

Benefity venkovní sauny

Pokud máte prostor na zahradě a milujete pobyt v sauně, pak není co řešit. Dřevěná sauna na zahradu je investicí, kterou ocení nejeden milovník saun. Kromě toho se také jedná o zajímavý zahradní doplněk. Venkovní saunové domky se skvěle hodí na zahrady i terasy. Jsou vyrobené z kvalitních a luxusních materiálů poskytujících dokonalý zážitek. Samozřejmostí je moderní design, který se stane zpestřením okolí vašeho domu.

Sauna na zahradě

Blahodárné účinky na fyzické i psychické zdraví

Sauna má dlouhou řadu blahodárných účinků na fyzické i psychické zdraví. Mimo jiné posiluje srdce, působí preventivně vůči respiračním onemocněním. Kromě toho také pomáhá lépe zvládat stresové situace. Zajistí vám pevnější a mladistvější pokožku. Poskytuje uvolnění, zmírňuje napětí a pomáhá zvládat agresivitu. Podporuje celkovou detoxikaci organismu a zbavuje tak tělo toxinů a škodlivých látek. Podle provedených výzkumů dokonce i pravidelný pobyt v sauně může být cestou k pevnějšímu zdraví a dlouhověkosti. Dále funguje na snižování rizika vzniku mozkových příhod. Pobyt v sauně je zkrátka prospěšný v mnoha ohledech, a především v podzimních a zimních měsících, kdy je nedostatek slunečního svitu, pomáhá výrazně zlepšovat náladu.

Sauna na zahradu

Řešení do interiéru

Nejen na zahradě, ale i v bytě nebo v domě je možné mít saunu. Sauna do bytu v miniaturním provedení zabere málo místa a stane se zajímavým interiérovém doplňkem. Samozřejmostí je zajištění kvalitního odvětrávání, takže není problém ji využívat ani ve vlhkých prostorech.

K tomuto článku není otevřena diskuze