Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Psíček / foto: Anastasiya Tsiasemnikava / Shutterstock.com

Alergie u psů a jak ji řešit

Alergiemi trpí téměř každý z nás a bohužel se nevyhýbají ani našim čtyřnohým mazlíčkům, psům nevyjímaje. Zvířata si s tímto problémem sama neporadí a musíme přidat pomocnou ruku. Například správně zvoleným krmením.

U štěňat zpravidla není třeba větší opatrnosti

Pokud máte doma ještě štěňátko, pak si pravděpodobně ničeho nevšimnete. Silnější alergie se rozjíždí až v pozdějším věku psa. Navíc granule pro štěňata jsou šetrnější, než ty pro dospělé psy a obsahují tak mnohem méně věcí, které by mohli psovi vadit. Zde se postačí soustředit na to, aby obsah granulí byl z naprosté většiny maso, vitamíny, tuky a proteiny. Rozhodně se tak vyhněte levným, nekvalitním granulím, ze kterých by se dal upéct chleba podle množství obilnin, které některé obsahují.

Dospělí psi alergií trpí docela často

Pokud vám záleží na tom, aby se cítili co nejlépe, pak můžete začít tím, že jim obstaráte vhodné krmivo. Stejně jako je tomu u lidí, tak i zde existují hypoalergenní granule pro psy. Rozdíl mezi nimi a obyčejnými granulemi je samozřejmě v tom, že neobsahují některé druhy masa, zeleniny nebo obilnin. Právě podle potřeby vašeho pejska.Kromě toho je toto krmivo vhodné i pro starší nebo obézní psy.

Pokud máte jakékoliv podezření, že i váš pes patří mezi alergiky, pak vám rozhodně doporučujeme navštívit zvěrolékaře, který udělá všechny potřebné testy a do pár dní máte výsledky. Budete tak jasně a přesně vědět, čemu se v krmivu vyvarovat. Hypoalergenních granulí je spousta druhů a můžete je tak koupit přesně podle potřeby.

Odměnou vám bude spokojený čtyřnohý přítel, který bude vždy stát na vaší straně a podrží vás, když vám bude nejhůře!

Alergie u psů a jak ji řešit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!