Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cvičení jógy / foto: shutterstock

Cvičit jógu je přínosné pro tělo i pro duši

Cvičit jógu bychom měli každý den, protože se jedná o aktivitu, která upevňuje fyzické i mentální zdraví.

Není to zase tak moc náročná záležitost

Do jógy se doslova můžete zamilovat. Spadá do totiž do druhu cvičení, které není až tak náročné, jak si někdo může myslet. Existuje mnoho důvodů, proč byste měli cvičit jógu. Hned ten první vás přesvědčí.

Domácí jóga

Skvěle každému (a to nejen) po ránu protáhne tělo

Jóga se doporučuje cvičit ráno. Je to totiž sport, který je celý jenom o protahování se. A jak je u protahování zvykem, bolí to. U jógy je to stejné, akorát bolest přestanete po chvilce vnímat, protože se soustředíte na správné dýchání, které je u této sportovní aktivity základem.

Hned po ránu vám pomůže takzvaný Pozdrav slunci, což je jeden ze základních cviků. Není nijak složitý, na internetu najdete jak videonávody, tak i obrázky, na nichž je cvik vyobrazen krok po kroku.

Pozdrav slunci

Vyčistí naši mysl

Jóga se stala populární hlavně v podnikatelské sféře. Je to totiž cvičení, které dokonale během pár minut vyčistí vaši mysl. Při józe není čas na nic myslet, z hlavy se tak vytratí naprosto všechny myšlenky (tedy především ty negativní). Podnikatelé často jógu cvičí během polední pauzy nebo před důležitým rozhodnutím, na které potřebují mít čistou hlavu.

Jóga

Zbavíte se stresu

S bodem dva souvisí i to, že se během cvičení absolutně zbavíte stresu. Zamilujte si jógu právě kvůli tomu, že se díky ní budete cítit zdravěji, lépe a pozitivněji naladění.

 

Zdroj:

https://www.jogadnes.cz/joga/cvicit-rano-ci-vecer-1145/

Cvičit jógu je přínosné pro tělo i pro duši

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!