Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mytí auta / foto: hedgehog94 / Shutterstock.com

Jak umýt auto po zimě? Na běžnou očistu zapomeňte, jinak vám zchřadne!

Pokud vás pohled na karoserii pokrytou nánosy bahna a stoleté špíny nechává naprosto v klidu, nemusíte se mytím auta po náročné zimě nijak zvlášť zabývat. Zamyslete se však nad tím, jestli vám vrásky nepřidělají ani „kvetoucí“ plechy, protože pomocník a zároveň nepřítel automobilistů – posypová sůl – dokáže pořádně zacvičit i se zánovním autem.

Jarní očistu vozu nemusíte milovat, ale přesto byste ji neměli odkládat. Kromě posypové soli, se kterou si bohužel samotná voda neporadí, si o pozornost říká také lak. Mytí auta naštěstí není žádná velká věda a s pomocí vhodně zvolené autokosmetiky dosáhnete znamenitého výsledku, aniž byste se zapotili.

Jak z karoserie odstranit posypovou sůl?

Bez posypové soli by bylo na zledovatělých komunikacích bezpečno asi jako na kluzišti, ale nic to nemění na faktu, že kvůli ní karoserie trpí jako zvíře. Nenechte se mýlit tvrzením, že současné složení „posypovky“ je mnohem šetrnější než v minulosti – korozi prostě podporuje, ať chcete, nebo ne.

Nebudeme chodit kolem horké kaše a rovnou doporučíme produkty, díky kterým se rozpustí i sůl s přídavkem chloridu vápenatého (substance se používá při tuhých mrazech a sůl pak na karoserii drží zuby nehty). Pořiďte si kyselé pomocníky z nabídky renomované britské značky Auto Finesse, a to konkrétně odstraňovač špíny a hmyzu Auto Finesse Citrus Power a přípravek pro chemické předmytí Auto Finesse Dynamite.

Samotné čištění je jednoduché jako facka. Aplikujete čistič, necháte jej působit a po důkladném opláchnutí karoserii opět umyjete autošamponem. Vaší pozornosti by samozřejmě neměl uniknout ani podvozek, a to zejména podběhy, kde se špíně líbí zdaleka nejvíce. To samé platí o motorovém prostoru a chladiči.

A jde se voskovat

Nic nevydrží věčně a o vosku to bohužel platí dvojnásob. Bez ohledu na to, jestli jste před zimou voskovali přírodním či syntetickém přípravkem, se v rámci jarní péče voskování opět nevyhnete. S odstraněním zbytků starého vosku a přípravou povrchu pro novou vrstvu vám pomůže další skvělý produkt od Auto Finesse – jedinečná leštěnka na auto Auto Finesse Rejuvenante nejenže připraví perfektní podmínky pro vosk na auto - dokonce zapraví drobné škrábance!

Autokosmetiku značky Auto Finesse zakoupíte z pohodlí a bezpečí domova ve vyhlášeném detailing shopu vlesku.cz.

Jak umýt auto po zimě? Na běžnou očistu zapomeňte, jinak vám zchřadne!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!