Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Tvrzená skla na mobil / foto: shutterstock

Skutečně potřebujete tvrzená skla na mobil? Ano!

Koupili jste si nový drahý iPhone nebo Samsung Galaxy telefon a teď se vám nechce utrácet další peníze za tvrzené sklo? Tak to je přesně ta největší hloupost, kterou byste vůbec mohli udělat. Těch pár korun navíc už nic není a jejich investice se skutečně vyplatí.

Dnešní telefony jsou vybaveny pevným Gorilla Glass, přesto potřebují další ochranu. Mimochodem věděli jste, že Gorilla Glass bylo původně vytvořeno pro iPhone? Firma Corning ho vyvinula na žádost Steva Jobse a samotný Apple do vývoje investoval spoustu peněz. Ani to však ještě není dostatek.

Opravdu potřebujete tvrzená skla na mobil s Gorilla Glass 3, 4, 5, 6 atd.?

Otázkou je, zda Gorilla Glass ochrání displej před poškrábáním od klíčů, písku, kovových mincí, či když telefon spadne. Odpověď je ano. Dokáže však zabránit mikropoškrábání, když mobil dopadne na něco tvrdého? Ne. Mikroškrábance se objeví i na Gorilla Glass.

A obzvlášť pokud plánujete telefon třeba za rok prodat a koupit si nový, což je u iPhonů nebo drahých Samsungů poměrně běžné, ochranné sklo potřebujete. Telefon s poškrábaným displejem bude hůře prodejný.

Tvrzená skla na mobil
Tvrzená skla na mobil – Zdroj: Shutterstock.com

Proč byste měli vždy používat ochranné sklo?

Pojďme si shrnout důvody, proč jsou tvrzená skla na mobil nezbytností:

  • Chrání obrazovku telefonu před mikroškrábanci,
  • telefon výtečně ochrání v případě pádu,
  • výměna displeje je velmi drahou záležitostí,
  • některé typy pomáhají chránit oči před oslněním,
  • oleofobní povrch tvrzeného skla zajistí, že na displeji nebudou tolik vidět otisky prstů.

Samozřejmě existují i nevýhody, ty se však objevují především tehdy, když si pořídíte nekvalitní sklo.

Kde tvrzené sklo pořídit?

Nechcete-li šlápnout vedle, zamiřte do e-shopu Tvrzenaskla.eu. Již pět let prodává příslušenství pro telefony včetně tvrzených skel na různé typy telefonů. V nabídce jsou skla od různých výrobců, takže si snadno vyberete to, co se vám doopravdy hodí. Ceny jsou příznivé, tvrzené sklo pořídíte za pár stovek korun.

K tomuto článku není otevřena diskuze