Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Engine Clasic Cars Gallery Garage / foto: Foto: Lenka Marousková, se svolením Lenky Marouskové

Engine Clasic Cars Gallery Garage nadchne hlavně milovníky drahých aut

Cestovní, sportovní a soutěžní vozidla různých světových značek z různých období historie. Luxus a hodnota aut na vás tady přímo dýchne.

Jste milovníkem drahých aut?

Tak potom byste měli využít možnost vidět automobilové skvosty v Praze vystavené v outletovém centru na dohled Ruzyňského letiště, které se teď jmenuje Premium Outlet Prague Airport.

Jaká auta můžete obdivovat?

Mezi skvosty tady bezesporu patří Lancie Stratos HF nebo Aston Martin či Alpin A 110 .

Aston Martin
Aston Martin – Zdroj: Shutterstock.com

Vystavované soutěžní vozy Fiat 131 Abarth, Alpine A110, Fiat 124 Rally zaujmou zcela jistě každého.

 FIAT 128 COUPE
FIAT 128 COUPE – Zdroj: Shutterstock.com

Sportovní automobily prezentují například Aston-Martin DB2/4, Maserati Indy a velká sbírka modelů značky Porsche. Sportovně laděné cestovní modely BMW 2002 Turbo, Mercedes-Benz 190 nebo Saab 900 Turbo. Ale i auta která byla před 30 lety běžná i v socialistickém Československu, například Talbot 1510, Simca Chrysler.

Simca Chrysler
Simca Chrysler – Zdroj: Shutterstock.com

Vedle vystavených aut je k vidění i autodílna, kde se z každého veterána stane automobilový šperk.

Doporučuji využít této jedinečné možnosti pokochat se naprostými drahokamy mezi auty. Ať už si vybraná autíčka můžete dovolit, a nebo ne, za podívání rozhodně stojí a vezmou za srdce každého automobilového nadšence.

Sportovní automobily
Sportovní automobily – Zdroj: Shutterstock.com

Kdo je majitelem vystavených veteránů?

Více než 150 vystavených youngtimerů, tedy vozů především ze 70. a 80. let, patří do sbírky obchodníka Radka Pokorného, jeho přátel, zákazníků a také do portfolia Engine Fondu.

Hlavním zřizovatelem této ojedinělé sbírky je výše jmenovaný Radek Pokorný. Je to spoluvlastník jediného investičního fondu veteránů v Česku. Sám o této unikátní sbírce říká : ,,Nejsme žádné muzeum, ale živá a také prodejní galerie. Nejoblíbenějším kouskem pro mě je Fiat 128 Sport Coupe.“

Engine Fond je 1. fond kvalifikovaných investorů, který je zaměřen pouze na veterány a jejich zhodnocení. Tuto ojedinělou sbírku automobilů mají v Engine Garage již několik let. Zpřístupněna veřejnosti je nyní poprvé.

 

Zdroj:

https://www.engine-cz.com/cz/classic-cars-gallery 

 

Engine Clasic Cars Gallery Garage nadchne hlavně milovníky drahých aut

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!