Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rychlý internet / foto: shutterstock

Recenze a zkušenosti s internetem od Starnetu

Rychlý internet je pro běžný život čím dál důležitější. Já to vnímám obzvlášť, protože pracuji v oblasti informačních technologií.

Dlouho jsem považoval za nespravedlnost, že v hlavním městě je spousta nabídek rychlého internetu a my žijící v menších městech máme smůlu. Situace se ale už dávno změnila a já mám více než rok rychlý internet, s nímž jsem naprosto spokojený. Stačí jen trochu hledat.

Bydlím v Českých Budějovicích, což je město se skoro 100 000 obyvatel. Patří tedy rozhodně mezi větší, nicméně najít zde rychlý internet za slušnou cenu mi ještě před dvěma lety připadalo jako nemožné. Pak jsem pochopil, že je třeba nekoukat jen na reklamy největších poskytovatelů, a naopak se zaměřit spíš na ty drobnější. Ty častěji nabízí lepší podmínky.

Až 1000 Mbps od 250 korun

Starnet sídlí v Českých Budějovicích, v okolí tohoto města má tedy velmi dobré pokrytí. Působí ale i mnohem dál různě po republice. Rozdíl může být v rychlosti. Ne všude najdete připojení o rychlosti 1000 Mbps, které momentálně můžete mít od 250 korun! Osobně si ale myslím, že taková rychlost je až zbytečná. Já mám od Starnetu internet s rychlostí 100 Mbps, což mi naprosto postačuje. Na rozdíl od jiných poskytovatelů se totiž u Starnetu neliší rychlost uploadu a downloadu. 100 Mbps tedy znamená, že touto rychlostí stahujete i nahráváte.

Těší mě zejména moderní technologie

Jako ajťák se zajímám o moderní technologie. Velmi mě tedy těší zejména podpora IPv6. O tuto verzi IP adresy nemusíte nijak žádat, máte ji automaticky. Jen je důležité, aby ji podporoval váš domácí router.

Do budoucna plánuji vybavit domácnost více moderními technologiemi, nabídka Starnetu mi k tomu přímo nahrává. Využívají totiž otevřenou technologii LoRa pro vytvoření sítě pro internet věcí. Současně už má Starnet technologii LoRa skoro po celé ČR kromě Pardubického, Moravskoslezského a Olomouckého kraje.

Kromě toho mají ještě digitální televizi s názvem Mazaná TV. O té vám bližší informace poskytnout nemůžu, protože ji nevyužívám. K novému internetu ji ale získáte na 3 týdny zdarma, tak si ji klidně vyzkoušejte.

Recenze a zkušenosti s internetem od Starnetu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!