Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Šicí stroje Brother / foto: shutterstock

Vyšívací stroje zažívají obrovský boom. Jak probíhá strojové vyšívání?

V současné době je kladen důraz především na automatizaci a zjednodušení si práce, přičemž dané požadavky jsou kladeny i na natolik specifickou práci, jako je vyšívání. Věděli jste o tom, že existují vyšívací stroje?

V nabídce jsou různé modely, přičemž některé stojí pár tisíc korun, jiné klidně i stovky tisíc korun, ovšem ty jsou určeny zejména pro profesionální účely. Jestliže se věnujete vyšívání a šití ve volném čase, vystačíte si se zařízením určeným k domácímu použití.

Vyšívací stroje do oděvního průmyslu jednoznačně patří. Vyšívání jako takové je časově i manuálně velice namáhavá činnost. Oblečení zdobené výšivkami je dost žádané, pochopitelně i docela drahé. Co takhle si šít vlastní oblečení a mít i vlastní výšivky? Vyšívací stroj vás nevyjde na majlant, pokud víte, kde ho koupit.

Běžný šicí stroj nestačí

Zřejmě se ptáte, proč nemůžete k vyšívání použít domácí šicí stroj. Důvod je zřejmý, není k tomu stavěn. Sice zvládne rovné krásné stehy, ale na vyšívání prostě není stvořen, a proto by nebyl výsledek hezký. Pro vytvoření půvabných výšivek jsou navrženy vyšívací stroje, které vyžadují návrh strojního vyšívání.

Prvně si tedy ve speciálním programu navrhnete kresbu, která má být na látce vyšitá. Stejně tak si zvolíte barvy z příslušné palety vláken. Vytvořené soubory se načtou do procesu vyšívacího stroje a zahájí se prováděcí program. Během několika minut se dočkáte i složitých vzorů.

Kde koupit vyšívací stroj?

Jestliže hledáte prodejce, jenž má v nabídce domácí vyšívací stroje, obraťte se na internetový obchod eshop.brother-czech.cz. V jeho pestrém produktovém portfoliu najdete kromě šicích a vyšívacích pomocníků také řezací plotr, s nímž je skenování, řezání a kreslení snadnější než kdy dřív.

Vyšívací stroje zažívají obrovský boom. Jak probíhá strojové vyšívání?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!