Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bezpohlavní stvoření / foto: shutterstock

Rozlišujeme 52 nebo až 72 pohlaví, přibudou další ?

Muž a žena, takhle jednoduché rozdělení pohlaví není. Zaznívají hlasy, že někteří se nedokáží přiřadit ani k jednomu ze zmiňovaných dvaasedmdesáti pohlaví. Tolik označení pohlaví nabízí anglický facebook svým uživatelům k identifikaci.

Není to tak dávno, co bylo vše jinak

V historii, a to ne moc vzdálené, jsme si vystačili s označením muž a žena. Postupně se přidala označení homosexuál, lesba a následovala další. V historii se cokoliv, co se vymykalo standardu, ostře kritizovalo a nejen to. Homosexualita byla trestána nejen opovržením společnosti, ale byla považována i za trestný čin. Homosexualitu bylo nutné, dle tehdejšího mínění, léčit. Tyto časy jsou již naštěstí jen historií.

Rozmanitost pohlaví
Rozmanitost pohlaví – Zdroj: Shutterstock.com

Jsme tolerantní, nebo máme pořád předsudky?

Dnes rozlišování pohlaví a sexuální orientaci společnost vnímá mnohem svobodomyslněji a nijak nikoho neodsuzuje. Tedy v mnoha případech. I v dnešní, moderní době se najdou lidé, kteří bohužel předsudky mají. Jenže, co když to nejsou předsudky jako takové, ale spíš jen nepochopení nového trendu, který se občas zdá být skutečně absurdní ?

LGBT průvod
LGBT průvod – Zdroj: Aromazul / shutterstock.com

Občas je to absurdní

Jako příklad takové absurdity můžeme použít třeba označení WC. Ano, taková samozřejmá věc dokáže rozpoutat skutečně vášnivé debaty. Panáček, nebo panenka na dveřích budou nejspíš již brzy minulostí. Je to diskriminační pro genderově jiné skupiny, než je žena a muž. Takto se alespoň někteří vyjadřují. Jak se tedy bude označovat toaleta pro ty nebo ty? Pokud by se jednalo jednoduše o označení dle anatomické příslušnosti k pohlaví, narazíme nejspíš stejně.

Jaký nápad na označení toalet byste měli vy?

 

Zdroj:

https://www.eccentricclub.cz/2015/01/mame-mit-v-obcance-uvedeno-pohlavi-52-variant-pohlavni-orientace-na-facebooku/

 

 

Rozlišujeme 52 nebo až 72 pohlaví, přibudou další ?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!