Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zamilovaný pár / foto: shutterstock

Žárlivec, dlouhán nebo rebel: Co o vás prozradí výběr partnera?

Víte, že to, jaké si volíte partnery, může vypovídat mnoho věcí o vás? Partnery si totiž nevybíráme čistě náhodně, ale na základě našich vnitřních procesů. Hodně toho o nás prozrazuje nejen vzhled, ale také povaha partnera.

Velký výškový rozdíl představuje dominanci

Je častým jevem, že vysoký muž paradoxně upřednostňuje malé ženy a naopak. Dalo by se říci, že pokud tíhnete ke znatelně vyšším partnerům než jste vy sami, toužíte, aby se o vás někdo staral a dal vám pocit ochrany a bezpečí. Pokud vyhledáváte menší partnery, chcete to být vy, kdo bude druhého opečovávat a chovat se k němu tak trochu jako rodič. Velký výškový rozdíl také může pomoci upevnit sebevědomí. Muž totiž vedle menší ženy vypadá silnější a žena vyšší než muž zase dává na odiv úspěšnost a svůj vliv.

Vysoký muž a malá dáma
Vysoký muž a malá dáma – Zdroj: Shutterstock.com

Velký věkový rozdíl má kořeny v rodičovské lásce

Nejčastěji se očekává, že budou partneři k sobě věkově blízko. Ne vždy tak ale tomu je. Pokud vás přitahují výrazně mladší nebo starší partneři, může to mít psychologickou příčinu ve vašem dětství. Pokud si například žena vybírá zásadně starší muže, patrně hledá otcovskou lásku, které měla v dětství nedostatek. Pokud muž upřednostňuje výrazně starší partnerky, chybí mu zase pečující mateřská láska. Jestliže je pro vás spíše automatické volit si výrazně mladší partnery, pravděpodobně máte pocit, že se musíte neustále o druhé starat. Tento jev mohl vzniknout v dětství, pokud jste například měli mladšího sourozence nebo na vás zkrátka už od útlého věku byly kladeny nároky jako na dospělého.

Starší dáma a mladý muž
Starší dáma a mladý muž – Zdroj: Shutterstock.com

Extrémně žárlivý partner vyplňuje touhu po pozornosti

Už po několikáté jste narazili na partnera, který to se svojí žárlivostí až nadměrně přehání? Důvodem, proč vás to zprvu k majetnickému typu partnera táhlo, může být fakt, že vám v dětství chyběl pocit ochrany, pozornosti a neustálé péče. Něco, co se může zprvu jevit jako intenzivní projev lásky od partnera, však může přejít do chorobné žárlivosti, která vás ve vztahu dusí, ubíjí a blokuje vás v normálním životě. Ve všem je potřeba rovnováha, a proto je lepší se chorobně žárlivým partnerům raději vyhnout oklikou.

Žárlivý partner
Žárlivý partner – Zdroj: Shutterstock.com

Rebelský partner vynáší na světlo chuť porušovat pravidla

Táhne vás to ke klukům-rebelům nebo zlobivým holkám, zatímco vy jste odjakživa ti slušní, spořádaní a hodní? Pravděpodobně tím podvědomě vyjadřujete touhu po porušení pravidel a nedělání toho, co se od vás očekává. Zatímco na vás je rebelský život tak trochu silný šálek kávy, ke kterému byste se sami od sebe nepřihlásili, prožíváte tuto svoji touhu prostřednictvím rebelského partnera, se kterým je sice neustále zábava, ale také to nebývá vždy jednoduché a často kvůli tomu vztah ztroskotá.

 

Zdroje:

https://zeny.iprima.cz/sex-vztahy/odhaleno-11-vlastnosti-vaseho-partnera-ktere-o-vas-prozradi-vice-nez-tusite-podle-ceho-si-vybirate-zivotni-lasku

https://www.prozeny.cz/clanek/sex-a-vztahy-laska-a-vztahy-jaky-mate-vkus-na-muze-zeny-a-co-to-o-vas-rika-86091

 

 

Žárlivec, dlouhán nebo rebel: Co o vás prozradí výběr partnera?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!