Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevěra / foto: shutterstock

Podvádějí ve vztahu víc muži, nebo ženy ?

Pokusíme se na tuto otázku odpovědět nezaujatě. Monogamie je u mnoha párů luxus, otázkou je, jestli doceňovaný. Umíme si vážit toho, co máme doma, nebo pokoušíme osud?

Láska a věrnost až na věky. A nebo taky ne

Když se člověk zamiluje, všechno je zalité sluncem. Milujeme toho druhého i se všemi jeho drobnými nedostatky. Vlastně i s těmi velkými. Na partnera, partnerku se díváme přes růžové brýle. Když láska vydrží i potom, co si ty pomyslné brýle sundáme, začíná ta pravá láska, vztah. Vztah, ve kterém budeme mít jen jednoho životního partnera. No a nebo taky ne, že ano?

Nevěrrný partner
Nevěrný partner – Zdroj: Shutterstock.com

Co nás vede k nevěře?

Chce se odpovědět, že chtíč. Ale skutečně je za tím, že partnera podvedeme, pouze tělesná potřeba? Rozebereme to a podíváme se na ženy a muže zvlášť. Ženy partnerovu nevěru dost často dokáží odpustit. Některá z lásky, některá prostě jen proto, že nechce zůstat sama. A proč žena podvede? V hodně případech žena hledá u milence to, co jí doma chybí. Dost často to začíná tak, že prostě jen najde někoho, kdo jí naslouchá, věnuje jí svůj čas. Pak už je to jen krůček k tomu se přitulit, nechat se sevřít v náručí, políbit se a šup, manželovi narostou pomyslné parohy. Muži si milenku často ,, pořídí ’’ , ve snaze zastavit čas. Dokázat si, že jsou ještě chlapi. Často u milenky hledají to, co se mu nedostává doma. Samotný sex, praktiky v sexu, které mu jsou doma odpírány. Někdy je to ale čistě tím, že s milenkou se můžou bavit o čemkoliv a vlastně nemusejí nic moc důležitého řešit. Doma se řeší děti, složenky, nebo třeba to, kdy konečně vymaluje kuchyň. S milenkou se řeší jen to, co se řešit chce, nic se nemusí. Samozřejmě důvodů může být mnohem více a mohou být stejné u mužů i žen.

Nevinný flirt?
Nevinný flirt? – Zdroj: Shutterstock.com

Jak se ubránit nevěře

Až někdo najde spolehlivý manuál, který zajistí, že nás nevěra stoprocentně mine obloukem, dostane pravděpodobně Nobelovu cenu. Základem pro to, aby vztah nenabourala nevěra, je asi komunikace. Mluvte spolu. Nejen o tom co musíte, ale i o tom, co chcete. A naslouchejte jeden druhému. Hledejte kompromisy a snažte se dát partnerovi, partnerce to, co sami chcete. No a naopak, nedělejte to, co nechcete, aby se stalo vám.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/clanek/zena-vztahy-a-sex-fakta-o-nevere-proc-lide-podvadeji-v-jakem-veku-a-koho-nejcasteji-40333935

Podvádějí ve vztahu víc muži, nebo ženy ?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!