Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Vztahové problémy / foto: shutterstock

Co dělat, když váš partner nechce mít sex?

Pro mnoho lidí je sex důležitou součástí intimity ve vztahu. Ne všichni však mají na sex stejný názor. V mnoha případech může být forma intimity zavrhována jednou stranou a ta druhá neví, co dělat.

Chce mít každý sex?

Ne každý má zájem o sex nebo intimní život, a pokud se někdo rozhodne, že sex nechce, je to v pořádku. Ve vztahu je důležité probrat s partnerem své sexuální potřeby, abyste vzájemně pochopili své hranice a to, co vám vyhovuje.

Pokud váš partner nechce mít sex nebo být sexuálně intimní, či pokud ztratil zájem o tyto činnosti, nemusí to nutně znamenat, že je něco špatně ve vztahu nebo s vámi či vaším partnerem.

Rozdílné touhy
Rozdílné touhy – Zdroj: Shutterstock.com

Co když jsme dříve měli sex, ale teď už ho nemáme?

V prvních měsících vztahu se věci mohou zdát obzvlášť nové a vzrušující. Mnoho párů zjistí, že během těchto pár měsíců je sexu víc než dost, posléze však přechází sexuální intimita do útlumu. To je běžné pro každý vztah a není to nutně něco, co by vás mělo znepokojovat.

Existuje řada důvodů, proč se ztrácí zájem o milování. Patří k nim například následující:

  • Nízká sexuální touha,
  • sexuální trauma v minulosti,
  • prožívání stresu v jiných oblastech života,
  • potíže s duševním zdravím,
  • problémy s fyzickým zdravím,
  • úroveň energie,
  • erektilní dysfunkce nebo jiné stavy,
  • strach nebo rozpaky.

Co dělat, když váš partner nechce mít sex?

Pokud se zdá, že váš partner nemá o sex zájem, nejlepší, co můžete udělat, je promluvit si o tom. Může se zdát, že je obtížné, nebo dokonce trapné o tom mluvit, ale rozhovor je jedinou cestou, jak najít cestu vpřed.

Komunikace ve vztahu
Komunikace ve vztahu – Zdroj: Shutterstock.com

Diskutujte o tom, co se děje v jeho životě

Pokud váš partner prožívá velký stres nebo úzkost, nebo pokud má problémy v jiných oblastech svého života, promluvte si s ním o tom. Pokud se něco děje, podpořte ho, když se s tím snaží vypořádat, nebo mu pomozte najít podporu, kterou potřebuje.

V tomto období udržujte rozhovor o sexu otevřený, ale mějte na paměti, že toho může mít hodně, a snažte se mu být co nejvíce oporou a netlačte na něj.

Respektujte hranice

Pokud jde o sex, musíte respektovat jeho hranice a úroveň pohodlí. Pamatujte, že každý je jiný a to, co chcete vy, nemusí nutně znamenat, že to chce on či ona. Promluvte si s partnerem o tom, co mu vyhovuje a jaké jsou jeho hranice.

 

Zdroj:

https://spunout.ie/sex-relationships/relationships/partner-doesnt-want-sex

Co dělat, když váš partner nechce mít sex?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!