Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Starší muž a mladá žena / foto: shutterstock

Co když je nový partner o hodně mladší, nebo naopak starší?

Citům se poručit nedá a láska kvete v každém věku. Nikdo nechce žít sám a nemít ve svém životě lásku. Ale co když je nová láska o hodně let mladší? Je to risk? Může to vyjít?

Zamilovat se lze v každém věku

Ať už chcete, nebo ne, láska vám může do srdce vtrhnout v každém věku. Klidně vám může být přes čtyřicet nebo k padesáti a najednou si vás najde amorův šíp. To by samo o sobě mohlo být fajn, ale co když je váš nový objev touhy o dost mladší jak vy? Najednou se začnete ohlížet na své okolí. Co tomu řekne rodina? Jak se na vás budou dívat vaši přátelé? Ruku na srdce, není to jedno? Je to přeci váš život.

Mladší muž a starší žena
Mladší muž a starší žena – Zdroj: Shutterstock.com

Nebojte se rozdílného věku

I o hezkých pár let mladší, nebo naopak starší partner, partnerka, vám mohou dát životní štěstí. Ohlížet se na to, co tom u řekne vaše okolí, je zcela bezpředmětné. Vaše okolí váš život nežije. Nikdo nemá právo vás soudit a mluvit vám do toho, koho smíte milovat a koho ne.

Starší muž a mladá žena
Starší muž a mladá žena – Zdroj: Shutterstock.com

Na lásku tabulky neexistují

Nikde není napsané, jaký věkový rozdíl je ideální a co už je v nepořádku. Někdo má několik let vztah s partnerem přiměřeného věku a podzim života prožije s partnerem, jenž má věk o dekádu níž. A není na tom nic špatného. Pokud si dva lidé takzvaně sednou, rozumí si, je jim dobře v přítomnosti toho druhého a partnera milují, je věk pouze číslo. Zní to jako klišé, ale věřte tomu, že realita zkrátka taková je. Datum narození není rozhodující. V životě jde o víc jak o čísla. Jde o důvěru, náklonnost, přátelství, lásku a chuť žít.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/pozitiva-i-negativa-velkeho-vekoveho-rozdilu-u-partneru-40273602

Co když je nový partner o hodně mladší, nebo naopak starší?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!