Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Nevydařený vztah / foto: shutterstock

Odkládaný rozchod je mnohdy lepší radikálně vyřešit

Žít v toxickém vztahu se nevyplácí, to jej raději ukončete a zvolte rozchod.

Vztahy jsou jak o občasných hádkách, tak i o těch krásných chvílích, které spolu prožíváte. Rozhodně by ale ty pěkné chvíle měly převažovat nad těmi špatnými. Pokud je to přesně naopak a vy už cítíte, že vztah jaksi nemá další budoucnost, ideální řešení je se rozejít. Ne vždy to ale bývá tak snadné, jak to vypadá. Mnohdy rozchod odkládáme z různých důvodů.

Vztahové problémy
Vztahové problémy – Zdroj: Shutterstock.com

Jaké jsou nejčastější příčiny odkládaného rozchodu?

Nejčastější příčinou je bezpochyby strach. Strach může mít hned několik důvodů - bojíme se samoty, nebo se obáváme reakce ze strany partnera - či jsme jím dokonce zastrašovány. Pochopitelné také může být to, když rozchod neustále odkládáte z důvodu partnerových zdravotních problémů.

Jak tedy poznat několik varovných signálů, že váš vztah prostě nefunguje?

Jste nekompatibilní

Jestli vám přijde, že jste oba dva z úplně jiné planety, každý z vás má jiné záliby a koníčky a často se hádáte, pak je zde důvod zbystřit. Tohle totiž opravdu není vidina vztahu, která by měla zářnou budoucnost.

Stále se hádáte o tom stejném

Často může být ve vztahu nějaký problém, který se opakuje pořád dokola. Pokud si tedy uvědomíte, že se tak děje, máte dvě možnosti - s partnerem si jednou provždy problém vyříkat, nebo jít od sebe.

Partnerská hádka
Partnerská hádka – Zdroj: Shutterstock.com

Komunikace vázne/partneři spolu nekomunikují

Pokud jeden z vás chce problémy řešit a druhému to je jedno, opravdu s tím nic neuděláte, i kdybyste sebevíc chtěli. Vztah je založen na lásce, pochopení, toleranci a komunikaci dvou lidí, takže pokud se vždy snaží ze vztahu vyřešit problém jen jeden, nikdy to k ničemu nepovede. Vy se budete trápit a vašemu partnerovi to bude jedno. Proto je lepší v tomto případě vzít nohy na ramena a utéct.

 

Zdroj:

https://www.novinky.cz/zena/vztahy-a-sex/clanek/pet-varovnych-priznaku-ze-vztah-selhava-40394400#source=hp&seq_no=6&utm_campaign=abtest196_discussion_timeline_varAA&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Odkládaný rozchod je mnohdy lepší radikálně vyřešit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!