Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Rozchod a srdce / foto: shutterstock

Kdy může být pauza prospěšná pro váš vztah

Když se řekne pauza, většina lidí si pod ní představí naprostý konec. Ne vždy to tak ale musí být. Otázka ale je, ve kterých případech je pauza pro vztah prospěšná.

Pokud víme, že to ve vztahu už delší dobu nefunguje a najednou od partnera uslyšíme tu obávanou větu: ,,Dáme si na nějaký čas pauzu," nejspíše se nám zhroutí celý svět. Ne vždy to ale musí znamenat definitivní konec.

V kterých případech může pauza ve vztahu prospět a posílit ho?

Skřípe to už delší dobu a hodně se hádáte 

Pokud už vám delší dobu vztah z jakéhokoliv důvodu nefunguje, můžete si dát pauzu a získat tak čas na to, abyste si srovnali myšlenky a zjistili, jestli vám ten druhý chybí, nebo ne.

Partnerská hádka
Partnerská hádka – zdroj: shutterstock.com

Komunikace uvízla na bodu mrazu

Pokud spolu delší dobu nedokážete komunikovat a neustále každý má jen svoji vlastní pravdu, v tomto případě můžete pauzu ve vztahu vyzkoušet. Někdy pauza přinese to potřebné uvědomění, co ve vztahu děláme špatně, že nám ten druhý chybí a touhu to napravit.

Nevíte, co chcete

Pokud vám váš partner byl nevěrný a vy jste to zjistila, je dost možné, že teď vybíráte, jestli máte dát přednost srdci nebo rozumu. Je to naprosto normální a pauza vám v rozhodování může značně pomoct.

Nevěra partnera
Nevěra partnera – zdroj: shutterstock.com

Jaká pravidla musíme dodržovat při pauze?

1) Určete si přesné datum

Datum je naprosto klíčové pro to, aby měla pauza nějaký smysl.  V opačném případě budete oba zmatení a časem si možná jeden z vás zvykne na současnou situaci a druhý bude zklamaný. 

2) Intimitě s jinými muži během pauzy dejte jasný stop

Je nesmysl, abyste se během pauzy sbližovala s jinými muži. Potom se lehce může stát, že budete mít v hlavě ještě větší guláš, než jste měla před pauzou. Je to zbytečná komplikace navíc, proto se jí vyvarujte.

 

Zdroj: 

https://www.prozeny.cz/…641

Kdy může být pauza prospěšná pro náš vztah

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!