Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Seznamka / foto: Foto: Sabina Huřťáková, se souhlasem Sabiny Huřťákové

Skvělé letní čtení k moři i na chalupu

Chystáte se na dovolenou nebo spolu s horkým letním počasím hledáte odlehčené čtení k vodě? Na léto se skvěle hodí ženské romány plné romantiky, vůně moře nebo humoru. Přesně takové jsou i naše dnešní tipy na čtení. 

Seznamka

Seznamka je horká novinka oblíbené české autorky. Anna Beatrix Bártová tentokrát vsadila na svéráznou hrdinku, která se jen tak něčeho nezalekne. Rozsekne nefungující manželství a rozhodne se štěstí hledat na internetové seznamce. Brzy zjistí, že ač je volných mužů mnoho, najít "toho pravého" není tak snadné. Román plný karambolů, romantických schůzek i zdravé sebeironie vás bude skvěle bavit od prvních stránek a nechybí v něm ani žhavé erotické scény. 

Pohodové letní čtení
Pohodové letní čtení – Zdroj: Shutterstock.com

Alex, léto a já 

Hlavními hrdiny této letní romantiky od Emily Henryové jsou Popy a Alex. Dva přátelé, kteří jsou jako voda a oheň. Nemají společného vůbec nic, ale říká se, že protiklady se přitahují. Žijí sice každý jinde, ale každoročně spolu tráví báječnou dovolenou. Před dvěma lety se však cosi pokazilo. Popy se rozhodne průšvih napravit. Přesvědčí Alexe, aby si spolu znovu vyjeli na dovolenou. Má týden na to, aby vše napravila a aby si vysvětlili, co se kdysi stalo. Dokáže změnit osud tvářící se na jejich přátelství nepříznivě?

Léto v Kavárně nových začátků

Kavárna nových začátků stojí na vysokém útesu v Dorsetu připomínající konec světa. Je velmi oblíbená a slibuje nejen vynikající jídlo a nápoje, ale i vřelé přivítání. Hlavní hrdinka Laura se v letním románu Debbie Johnsonové rozhodne změnit svůj život a najde si na léto práci ve zmíněné kavárně. Nejde jen o novou práci, ale o celý nový život. Cítí, že už je konečně čas po smrti manžela uzavřít jednu životní kapitolu a začít opět žít naplno. V novém životním začátku jí nezabrání ani její děti v pubertálním věku, které z matčina rozhodnutí nejsou nijak nadšené. Román plný slunce, dobré kávy, ale především vztahů mezi lidmi, vám zpříjemní chvíle na dovolené, ať už budete v lese, na chalupě, nebo na pláži provoněné mořskou solí. 

 

Zdroj:

www.lirego.cz

www.grada.cz

 

Skvělé letní čtení k moři i na chalupu

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!