Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Upíří žena / foto: shutterstock

Magická a děsivá Madame Violet

Kdo byla ve skutečnosti tato žena? Byla upírkou a nesmrtelnou duší, nebo obyčejnou ženou, která uměla manipulovat s veřejností?

Ve viktoriánské Anglii se nacházelo mnoho temných a kontroverzních postav, mezi něž patří i tajemná Madame Violet. Ve své době byla uznávaným médiem, vůdkyní skupiny podivínů s ještě podivnějším názvem Úl, a dokonce tvrdila, že žije již 2000 let a v mládí poznala osobně Ježíše Krista.

Madam Violet jako manželka a matka

Vlastním jménem se tato záhadná žena jmenovala Violet Spearsová a narodila se v rodině chudých statkářů ze Skotska. Jako dítě se věnovala uměleckým činnostem. Kromě malování také zpívala a hrála pro rodinu a přátele divadelní scénky. Možná odtud pramenila její touha předvádět se i v dospělosti.

Když bylo Violet patnáct let, provdala se a se svým mužem měla čtyři děti během sedmi let. Poté se jí již žádné další nenarodily. Když její manžel Henry zemřel za podivných okolností na lovu, bylo jí teprve 33 let. Dva roky po jeho smrti záhadně zmizela a nikdo o ní neslyšel. Jen její dceři přicházely obálky s penězi „podepsané“ snítkou fialek.

Temná historie
Temná historie – Zdroj: Shutterstock.com

Feme fatale madame Violet

Brzy se však madame Violet opět objevila na veřejnosti, a to s velkou pompou. V roce 1786 začala vystupovat jako médium a byla velmi oblíbená. Působila především v Edinburghu, kam za ní chodilo stále více lidí. Postupně kolem sebe shromáždila skupinu podivínů, o nichž mluvila jako o Úlu. Tato skupina se nakonec stala jejím osudem.

Seance madame Violet nebyly jen působivé, ale také stále děsivější. Na někoho mohly působit až zvrhle. Obětovala se při nich totiž krev, která prý sloužila k lepšímu navázání kontaktu s duchy. Violet nechala všechny účastníky „darovat“ trochu své krve, kterou následně pila. Není tedy divu, že si vysloužila přezdívku „upírka“. Zřejmě jí to však nevadilo. Naopak. V historkách, které o ní kolovaly, se vyžívala, a ještě je přiživovala. Tvrdila totiž, že žije již 2000 let a v mládí se setkala dokonce s Ježíšem Kristem.

Náboženské rituály
Náboženské rituály – Zdroj: Shutterstock.com

Úl upírů v podzemních kobkách

Se svou skupinou následovníků se časem ubrala do společného domova – v jednom vlhkém edinburském sklepení. Žili tam pospolu, ven vycházeli jen v noci a údajně „žebrali“ o trochu krve. Někdy si ji dokonce opatřovali mámením lidí pomocí alkoholu nebo drog. Konec všemu nastal, až když se jejich obětí stal syn jakési prominentní osoby. Při „darování“ krve se rána infikovala a on na následky infekce zemřel. Tehdy započal rozklad skupiny, který trval ještě následujících několik let.

Madame Violet zemřela až v roce 1930, kdy jí bylo 90 let. Církev odmítla její pohřbení do vysvěcené půdy. O její tělesnou schránku se proto postaralo pár jejích věrných, kteří ji pohřbili mimo město a postavili jí skromný náhrobek.

 

Zdroj:

https://spookymoon.com/wp/?p=7450

Magická a děsivá Madame Violet

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!