Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Praia da Marinha / foto: shutterstock

3 nejkrásnější pláže v Evropě, které musíte navštívit

Plánujete vyrazit k moři? Potom by vás určitě mohly zajímat naše tipy na nejkrásnější pláže v Evropě, které nabízejí skvělou atmosféru, jsou velmi fotogenické a současně mají dobrou dostupnost pro své návštěvníky.

Zlatni Rat, Brač, Chorvatsko

Atypicky tvarovaná pláž Zlatni Rat patří bezesporu k nejkrásnějším plážím Chorvatska. Pláž najdete poblíž městečka Bol na turisty vyhledávaném ostrově Brač. Podle jejího trojúhelníkového tvaru dostala přezdívku „Zlatý roh“ nebo také „Zlatý mys“. Celá pláž je tvořena velmi drobnými oblázky, které na první pohled působí jako písek a její délka činí přes 630 m. Na pláži také najdete borovicový háj, který vám poskytne příjemný stín. Během letní sezóny bývá pláž pro svou oblibu celkem vytížená, najednou prý ale dokáže pojmout až pět tisíc návštěvníků.

Zlatni Rat
Zlatni Rat – Zdroj: Shutterstock.com

Cala Luna, Nuoro, Sardinie

Romantikou nabitá pláž Cala Luna je označována za nejkrásnější pláž Sardinie a patří i do předních příček top pláží světa. Tato pláž vás okouzlí dokonale jemným bílým pískem a průzračně čistým mořem. Navíc ji lemují dechberoucí vápencové útesy a na mnoha místech také najdete jeskyně, které vám poskytnou příjemný stín. Pláž leží blízko ústí řeky Ilune, která zde navíc vytváří kouzelné sladkovodní jezírko oddělené pískem od moře. Na pláž se pohodlně dostanete lodí z letoviska Cala Gonone. Pro své exotické kouzlo a čistotu se této pláži přezdívá také „Karibik Evropy“.

Pláž Cala Luna
Pláž Cala Luna – Zdroj: Shutterstock.com

Praia da Marinha, Algarve, Portugalsko

Pláž s oslnivě zlatým pískem, křišťálově čistým mořem a oranžovými vápencovými útesy je dle hodnotitelů jednou z nejkrásnějších pláží na světě. Pokud i vy chcete zažít jedinečnou procházku po pláži plné přenádherných skalnatých formací a originálních útvarů, které vypadají mimořádně fotogenicky, určitě si tohle místo nenechte při návštěvě Portugalska ujít. Pláž patří pod obec Lagoa v cestovateli oblíbené oblasti Algarve. Zde si tedy užijete nejen skvělé koupání a opalování, ale také zajímavou procházku plnou dobrodružství a krásných fotek.

 

Zdroj:

https://www.cestujlevne.com/pruvodce/italie/sardinie/cala-luna

https://www.invia.cz/blog/kouzlo-v-zrnku-pisku-10-nejkrasnejsich-plazi-evropy/

 

3 nejkrásnější pláže v Evropě, které musíte navštívit

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!