Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestovní pojištění / foto: shutterstock

Jak vybrat cestovní pojištění

Chystáte se na dovolenou, na nákupy do zahraničí nebo na služební cestu? Ať už vyrazíte do zahraničí kamkoliv, neměli byste spoléhat jen na zdravotní pojištění, které vám zajišťuje léčbu v České republice.

Sice může pomoci v nouzovém případě i v cizině, ale většinu úkonů byste museli platit ze svého. Proto je dobré sjednat před každou zahraniční cestou cestovní pojištění, které vám pomůže takové komplikace vyřešit.

 

Cestovní pojištění
Cestovní pojištění – Zdroj: Shutterstock.com

 

K čemu slouží cestovní pojištění

Cestovní pojištění – někdy se uvádí jako komerční cestovní pojištění, vám hradí léčebné úkony do určitého limitu. Jeho výše záleží na tom, jakou si pro sjednání zvolíte pojišťovnu a také jaký vyberete tarif pojištění. Obvykle pojišťovny nabízí několik variant, které se liší limity nebo typy pojištění, popř. obojím.

V léčebných výlohách jsou zahrnuty převozy do léčebného zařízení, někdy i zásah horské služby v případě pojistné události na svahu, vyšetření a nezbytné lékařské úkony, léky a případná hospitalizace. Do léčebných úkonů spadá i akutní zubní ošetření, jehož limit je ale podstatně nižší – kolem 5.000 Kč až 20.000 Kč. Léčebné úkony mohou mít limity kolem 5 milionů, ale nejčastější jsou kolem 100 milionů i více.

 

Cestovní pojištění
Cestovní pojištění – Zdroj: Shutterstock.com

 

Možnosti připojištění

V rámci tarifů můžete mít pojištěné i další události, jako jsou trvalé následky úrazu, denní odškodné za úraz nebo hospitalizaci, pojištění odpovědnosti – tzv. „pojistka na blbost“, pojištění zavazadel, storno letu nebo zpoždění letu a mnoho dalších. Některá tato připojištění jsou zahrnuta v ceně tarifu, jiná se dají přidat jako volitelná připojištění.

Pozor na sporty!

V ceně léčebných výloh jsou vždy zahrnuty pouze rekreační sporty. Pokud se hodláte jen procházet po běžně dostupných horských cestách, jezdit na kole po cyklostezkách kolem hotelů nebo si zaplavat v hotelovém bazénu, nemusíte řešit, zda vám v případě pojistné události pojišťovna úraz proplatí. U sportů nebezpečných, rizikových či adrenalinových už však problém bude. Pojišťovny proto umožňují připojištění rizikových a adrenalinových sportů zvlášť. Některé pojišťovny umožňují pojistit i v případě, že jedete na vyloženě sportovní zájezd, závody atd.

Zdroj:

https://www.5nej.cz/srovnani-cestovniho-pojisteni/

 

Jak vybrat cestovní pojištění

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!