Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Cestování a zdraví / foto: shutterstock

Kde najdete nejlevnější letenky?

Chystáte se letět na dovolenou a nechcete spoléhat na cestovní kanceláře? Letět můžete i na vlastní pěst. Je však potřeba vyřídit si rezervaci a nákup letenek.

Abyste za letenky nedali „majlant“, existují srovnávače a vyhledávače letenek, které vám najdou ty nejlevnější a pomohou i s rezervací.

Proč využívat srovnávače letenek?

Srovnávače letenek vám ušetří čas i peníze. A mnohdy i nervy a starosti. Na svých stránkách shromažďují informace od velkého množství leteckých společností a díky tomu vám pomohou najít letenky nejlevnější i nejvýhodnější nebo nejrychlejší let. Stačí si správně zadat vyhledávání.

Výhodné letenky
Výhodné letenky – Zdroj: Shutterstock.com

Klíčem k vyhledání ideálních letenek je vyhledávač a jeho filtr. Na začátku obvykle stačí zadat odkud (z jakého letiště) a kam cestujete, datum odletu a případně i letu zpět, zaškrtnout, zda chcete přímý let nebo let s přestupy (takové letenky bývají levnější), a zda chcete rovnou sjednat i zpáteční letenku. Vyplníte počet osob a do jaké kategorie spadají (dospělí, děti, batolata) a dáte vyhledat.

Následně vám vyhledávač letenek nabídne spoustu variant letů a obvykle zvýrazní, které letenky jsou nejlevnější, které umožní nejrychlejší let atd. Zde pak můžete využít ještě podrobnější filtr, kde si lze vybrat počet přestupů, počet a typ zavazadel, konkrétní aerolinky, s nimiž chcete letět, nebo čas, v jaký chcete odlétat.

Na co si dát u srovnávače letenek pozor?

Srovnávače a vyhledávače letenek se dělí na dva typy. První vám umožní na svých stránkách rovnou letenky rezervovat. Obvykle nabízí méně variant a spolupracují s menším množstvím aerolinek, ale zase vám nabídnou služby navíc, jako pomoc při změně rezervace, storno rezervace zdarma apod. Letenky ale mohou mít dražší než druhý typ webů.

Pohodový let
Pohodový let – Zdroj: Shutterstock.com

Druhým typem jsou vyhledávače letenek, které spolupracují s velikým množstvím leteckých společností, ale při rezervaci vás přesměrují na vybranou společnost a tam pak rezervaci a nákup letenek dokončíte. To může mít různá úskalí – storno nebo změna rezervace se pak provádí přímo u letecké společnosti, nemusí být zcela zdarma, narazit můžete i na jazykovou bariéru, pokud se zrovna nejedná o českou leteckou společnost apod. Ne každá letecká společnost je důvěryhodná. Když společnost zkrachuje, nemusíte dostat své peníze zpět a problém bude i s náhradou letu.

Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu vyhledávačů letenek, jedno je jisté – nemusíte spoléhat na ceny jedné společnosti a můžete si jich porovnat stovky. Najdete tak výhodné letenky a ušetříte plno času i peněz.

 

Zdroj:

https://www.testado.cz/vyhledavace-letenek/

 

Kde najdete nejlevnější letenky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!