Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Holandsko - větrné mlýny a tulipány / foto: shutterstock

3 nejatraktivnější místa na světě. Učaruje vám Holandsko nebo Čína?

Plánování letní dovolené je na stole v mnoha českých rodinách. Pokud se letos nespokojíte s Mácháčem, co navštívit některé z nejatraktivnějších míst na světě? Nabízí se nejen čínské hory Tianzi.

Čína není jen o ruchu velkoměsta

Když se řekne „Čína”, většina z nás si vybaví nespočetně mnoho lidí tlačících se na ulicích. Také neutuchající ruch velkoměsta, plno inovací a sushi či podobné pokrmy na každém rohu. Jenže Čína je také o krásné přírodě, na kterou bychom jako turisté neměli zapomínat. A hory Tianzi jsou jednou z přírodních krás, která stojí za vidění.

Mluvíme o horách z křemenného pískovce, které v této destinaci sídlí už více jak čtyři sta milionů let. Jen málokdo ví, že dříve byly součástí oceánu. Fanoušci filmu jistě rádi uslyší, že se jedná o inspiraci pro film Avatar.

Hory Tianzi
Hory Tianzi – zdroj: shutterstock.com

Sopka Fudži jako dominanta Japonska

Za stejně krásné a fotogenické místo je dále považována i sopka Fudži, která je mnohými označována za dominantu celého Japonska. Pokud ji chcete vidět v celé její kráse, není lepšího času než v období léta. I když je pohled na sopku krásný i během jara, kdy je na ní ještě pořádná vrstva sněhu, v době léta zase jezdí lanovka, která značně usnadní příchod k ní.

Co je třeba vědět ještě před samotnou vycházkou k sopce je, že se jedná stále o aktivní sopku. Už je tomu však tři století, kdy nevybouchla.

Sopka Fudži
Sopka Fudži – zdroj: shutterstock.com

Holandsko plné tulipánů

Za vůbec nejkrásnější a nejatraktivnější místo na světě je považováno Holandsko – tedy jen za předpokladu, že se všude, kam se jen podíváte, nachází krásná tulipánová pole. Na barevné kvítky narazíte v této části světa v polovině jara. Kvetou od začátku dubna do konce května, ale pokud je chcete vidět v plné jejich kráse, vhodný je výlet během posledního dubnového týdne.

Květinová pole se nachází především mezi Leidenem a Haarlemem, ale je pravdou, že na ně každý rok narazíte na stále více místech.

 

Zdroj:

https://www.invia.cz/blog/12-nejkrasnejsich-mist-sveta/

3 nejatraktivnější místa na světě. Učaruje vám Holandsko nebo Čína?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!