Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Český Krumlov / foto: shutterstock

Na co se letos podívat v Českém Krumlově

Český Krumlov je nejnavštěvovanější město jižních Čech, v němž se jako stuha klikatí řeka Vltava. Je oblíbené turisty i vodáky a nabízí spoustu kulturních zážitků.

Poznejte celý Krumlov

Pokud jste v Českém Krumlově poprvé, jistě budete chtít vidět především zámek. Za návštěvu ale stojí i centrum města s kouzelnými uličkami, které působí, jako kdyby se v nich zastavil čas již před staletími. Město a jeho krásy můžete poznat od března až do prosince s profesionálním průvodcem a vybrat si můžete i romantické večerní prohlídky, které mají uhrančivé kouzlo.

Město Český Krumlov

S dětmi do Klášterů

Kláštery Český Krumlov během roku pořádají spoustu akcí, které rozhodně stojí za návštěvu. Překvapí turisty a zaujmou i obyvatele města a jeho okolí. Nabízí totiž vyžití pro děti i dospělé a když nevíte, na jaký výlet vzít děti o víkendu, když je špatné počasí, Kláštery vám přijdou vhod.

Od 8. ledna až do prosince můžete s dětmi vyzkoušet rodinnou hru Klášterní moribundus, kde si budovy klášterů projdete od sklepení až po půdu a kromě toho, že se budete bát i skvěle bavit, zjistíte, jak se žilo v dobách morové nákazy, jakou úlohu v té době měly kláštery i jak se lidé vyrovnávali se strachem. Na prohlídku si udělejte čas jednu až dvě hodiny.

Další skvělé vyžití pro děti – i pro dospělé – najdete v interaktivní expozici Klášterů s názvem Historická herna pro děti. Děti se budou nejen skvěle bavit a zkoušet svoji zručnost, ale také se dozví plno zajímavých věcí. Stanou se písaři, vyzkouší si, jak fungoval knihtisk, namíchají si bylinný čaj nebo se mohou rovnou pustit do alchymistické tvorby a namíchat nějaký lektvar.

Nádvoří zámku Český Krumlov

Navštivte Slavnosti pětilisté růže

S výjimkou covidové pauzy se v Českém Krumlově každoročně konají Slavnosti pětilisté růže, které letos proběhnou ve dnech 17.6. – 19.6.2022. Během těchto dnů si pro vás město přichystá řadu kulturních akcí provoněných renesancí a historií Krumlova. Uvidíte historický průvod, kterého se můžete i zúčastnit – kostýmy se dají půjčit v divadle, rytířský turnaj, alegorické vory na řece Vltavě a plno dalšího. Během slavností bude město plné trhovců s dobovými výrobky a občerstvit se můžete v řadě krumlovských krčem, hospůdek a restaurací.

 

Zdroj:

https://akce.ckrumlov.cz/cz/kalendar-akci-cesky-krumlov/

https://www.slavnostipetilisteruze.eu/cz/aktualni-rocnik/

 

Na co se letos podívat v Českém Krumlově

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!