Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Klíčky od auta / foto: shutterstock

Proč si vybrat operativní leasing a jak funguje

Nové auto třeba každý rok, aniž byste platili vysoké splátky? To není pohádka, ale realita. Pokud si vyberete operativní leasing, můžete mít nový vůz každý rok, a ještě si ušetříte spoustu starostí se servisem a pojištěním.

Co je to operativní leasing

Operativní leasing je pronájem vozu, který funguje podobně jako pronájem domu nebo bytu. Platíte určitou částku – splátku měsíčně, která však zahrnuje nejen samotný pronájem vozu, ale i povinné ručení a havarijní pojištění. Často jsou v ní zahrnuty i servisní poplatky a náhradní vůz. Jelikož se však pronajímají zcela nové vozy, poruchovost se u nich předpokládá minimálně.

Vůz na operativní leasing si vybíráte podle značky a modelu vozu, ceny – měsíční splátky, ale také podle najetých kilometrů ročně. Podle toho se může také lišit měsíční splátka. Výhodou operativního leasingu je nejen to, že můžete bez starostí měnit vůz podle své libosti po určitém období, které si domluvíte, ale také to, že některé společnosti umožňují po doběhnutí operativního leasingu odkoupení vozu za zvýhodněnou cenu do vlastních rukou.

Nové vozy
Nové vozy – Zdroj: Shutterstock.com

Nechte starosti jiným

Operativní leasing si lidé vybírají nejen pro výhodné splátky a proto, že jim často jsou schváleny i přesto, že klasickou půjčku by v bance nedostali, ale především proto, že jim ušetří plno starostí. U operativního leasingu nemusíte řešit a platit poruchy vozu – vše dělají autorizované servisy, mnohdy vám poskytnou zdarma i náhradní vůz po dobu opravy. V ceně jsou i pojistky vozu, a některé společnosti vám uskladní zimní/letní pneu přímo u nich. Ušetříte tak doma místo.

Pro soukromé osoby i podnikatele

Operativní leasing dříve využívali hlavně podnikatelé, pro které byly výhodné splátky bez DPH. V dnešní době už si jej mohou dovolit i soukromé osoby, ale ne každá společnost umožňuje „operák“ i jim. Firmy pro operativní leasing však přibývají, a tak i možnost, abyste si pořídili vůz podle svých představ, aniž byste složitě řešili půjčky v bance, nebo na auto dlouho šetřili.

 

Zdroj:

https://www.5nej.cz/srovnani-operativnich-leasingu/

 

Proč si vybrat operativní leasing a jak funguje

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!