Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zlatá cihla / foto: shutterstock

Hledáte originální dárek? Darujte zlato!

Nikoliv zlaté šperky, nýbrž investiční zlato. Jeho hodnota v čase roste, kromě toho je velmi hezkou pozorností, která dokáže, jak moc si obdarovaného vážíte. Hodí se pro každou příležitost od narozenin až po inženýrské promoce.

To máte narozeniny, svátek, Vánoce, výročí. Kdo má pořád vymýšlet další a další dárky, jež udělají radost? Jestli vám už došla fantazie, zkuste své blízké při nejbližších příležitostech obdarovat zlatem.

Mnohem lepší alternativa než peníze

Investičním zlatem vlastně darujete peníze, avšak v mnohem lepší podobě. Bankovky v obálce působí nudně a obyčejně, zatímco taková mince s vyobrazením jména obdarovaného je originálnější. Papírové peníze navíc ztrácí na hodnotě, pokud je obdarovaný ihned neutratí, za pár let si za ně pořídí méně zboží či služeb. Zlato se chová odlišně. Svou hodnotu si drží.

Hodnota zlata

Dárek pro muže, ženy i děti

Investiční zlaté slitky a mince jsou vhodné dárky pro muže, ženy i děti. Nezáleží na pohlaví, věku ani vztahu, který s obdarovaným máte. Minci můžete věnovat svým kamarádům stejně tak jako obchodním partnerům. Tužkám a lahvím vína už totiž dávno odzvonilo.

Nemusíte být milionáři

Kde byste na to vzali, abyste mohli celou rodinu obdarovat zlatem? Nenechte se zmýlit, investiční zlato nemusí být drahé. Nejlevnější slitky a mince pořídíte zhruba od 1500 korun. Věnovat však lze i mnohem hodnotnější dárek, záleží pouze na vás. K výročí svatby se hodí dárek jiné hodnoty než k svátku, ve zlatě si vyberete.

Investiční zlato

Vyberte si správný motiv

U slitku nemusíte přemýšlet, jde prostě o kousek zlata. V mincích si však lze vybírat. K narozeninám jsou pěkné například mince zobrazujíc znamení zvěrokruhu. Pro oslavu dokončení studia se hodí mince, na níž je vyveden přímo získaný titul. Dokonce je možné nechat si na minci vyrýt nápis přesně podle vašich představ. Nabídka je ale dost široká a pravděpodobně si z ní vyberete.

K tomuto článku není otevřena diskuze