Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Terapie červeným světlem / foto: shutterstock

Red light terapie: Účinná pomoc pro tělo i mysl

Terapie červeným světlem léčí mysl i tělo. Dokáže doslova divy s naší pokožkou. Poradí si s problematickou pletí. Na jakém principu funguje?

Možná jste o red light něco jen slyšeli. Pokud si také jako první představíte, že se jedná o léčbu světlem, které vyzařuje teplo, tak vás vyvedeme z omylu. Red light terapie neboli terapie červeným světlem je metoda pro pomoc a léčbu kůže. Jedná se o terapii, která je neinvazivní, bezbolestná a nevyužívá teplo. Podstata tkví ve správném zacházení s daným přístrojem.

Léčba červeným světlem
Léčba červeným světlem – Zdroj: Shutterstock.com

Účinky red light terapie

  • Podporuje přirozené regenerace kožních buněk,
  • zlepšuje strukturu pokožky,
  • pomáhá vytvářet kolagen ke zpomalení vzniku vrásek,
  • léčí akné,
  • podporuje hojení ran,
  • pomáhá zmenšit jizvy,
  • stimuluje hojení pomalu se hojících ran,
  • chrání buňky před poškozením,
  • zlepšuje růst vlasů u osob s androgenní alopecií.

Návštěva estetické kliniky vs. domácí přístroj pro red light terapii

Návštěva estetické kliniky za účelem red light terapie se může prodražit. Jde totiž o to, že je podstatné být v návštěvách konzistentní, aby došlo k požadovanému efektu. Na trhu jsou k dispozici přístroje určené pro domácí red light terapii. Při koupi je třeba se zaměřit na to, jakou má délku vlnění či sílu pro penetraci pokožky. Dle toho se odvíjí samotný účinek zařízení. Je možné pořídit RLT přístroj ve správné vlnové délce, který je schopný se dostat dostatečně hluboko do kůže.

Problémy s pletí
Problémy s pletí – Zdroj: Shutterstock.com

Jak správně aplikovat terapii červeným světlem

Na každém zařízení je uveden doporučený čas použití. Zpravidla od 3 do 30 minut na ošetřované místo. Záleží na vás, zda se rozhodnete zařízení použít 1 × nebo 2 × denně, 4 × týdně apod. Klíčem k viditelnému výsledku je zde pravidelnost. Zlepšení vzhledu a tónu pleti se projeví postupně. Drobné výsledky je možné vidět rychle, ale celkový účinek až tak po 3 až 6 měsících.

 

Zdroje:

https://www.elle.cz/krasa/fitness-zdravi/red-light-therapy-terapie-cervenym-svetlem-pro-telo-i-mysl

https://www.brainmarket.cz/nase-novinky/terapie-cervenym-svetlem/

Red light terapie: Účinná pomoc pro tělo i mysl

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!