Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Džusy a ovoce / foto: shutterstock

Že je ovoce plné cukru? Tyto druhy dokazují opak

Když se rozhodnete držet dietu, většina lidí vám radí, abyste se vyhnuli ovoci, respektive abyste ho konzumovali pouze dopoledne. Důvodem má být množství cukru, které v sobě obsahuje.

Ovoce je sice slaďoučké, ale vysoký obsah cukru neplatí ani zdaleka u většiny druhů. Několik z nich, kde se neukrývá cukr ze sedmdesáti nebo devadesáti procent, se vyplatí konzumovat kdykoliv během dne, a to především díky velkému množství minerálů, vitaminů a vlákniny. Jaké druhy ovoce můžeme jíst s klidným svědomím?

Maliny a jahody jsou povoleny

Některé z nich si můžete vypěstovat na své zahrádce. Na mysli máme především maliny a jahody, které ve sto gramech ukrývají pouze čtyři až pět gramů cukru. V obou případech mluvíme o ovoci, jež je doslova nadupané vitaminem C. A ten je známý nejen pro svou schopnost vytvářet z imunity neprostupné brnění, ale také podporovat přirozenou tvorbu kolagenu v těle.

Maliny a jahody

Grapefruit plný antioxidantů

V řadě zemí se grapefruit konzumuje jako dezert nebo předkrm během večeře. U nás to není tak populární, ale to nic nemění na tom, že bychom grep měli vyhodit ze svého jídelníčku. Právě naopak. Je skvělým doplněním jídelníčku i během hubnutí. Nejenže obsahuje opravdu minimum cukru, ale také je bohatý na antioxidanty. Navíc působí protizánětlivě.

Citrusy

Ostružiny a rybíz nejen do jogurtu

Pokud si chcete během léta zpestřit svou snídani, do jogurtu automaticky přidáváte ostružiny a rybíz. Opět mluvíme o ovoci, které vám se vší pravděpodobností roste na zahradě. Nebojte se si z těchto druhů připravit i jinou podobu svačiny. Díky velmi nízkému obsahu cukru si je můžete dopřát i během dne. Navíc tím doplníte vitamin B a další cenné látky, které podpoří správnou a bezproblémovou funkci organismu.

 

Zdroj:

https://www.prozeny.cz/clanek/7-druhu-ovoce-ktere-ma-tak-malo-cukru-ze-to-nestoji-za-rec-73785

Že je ovoce plné cukru? Tyto druhy dokazují opak

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!