Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Aloe Vera / foto: Erin Silversmith

Zázrak v květináči jménem Aloe Vera

Aloe Vera je nenápadná rostlinka, která uvnitř svých listů ukrývá doslova poklad. Její šťáva a dužina dokáže hydratovat, zklidnit a podporuje i hojení, přitom mít ji doma v květináči není nic náročného.

Pozitivní účinky Aloe Vera

Aloe Vera je sytě zelená rostlina, jejíž listy jsou silné a tuhé. Pokud je ulomíte nebo uříznete, vyteče z nich sladká šťáva, která má stejně jako dužina listu léčivé účinky. Aloe Vera posiluje obranyschopnost organismu a pomáhá našemu tělu bojovat s virovými infekcemi. Působí protizánětlivě i dezinfekčně a pomáhá zvyšovat odolnost vůči bakteriím. Napomáhá správnému trávení, pomáhá odbourat překyselení žaludku a pálení žáhy. Skvělé účinky má i při detoxikaci.

Aloe vera

Jak se dá Aloe Vera využít

Pokud máte Aloe doma v květináči, máte vlastně soukromého lékaře. Stačí, když list seříznete či ulomíte a vytékající šťávou otřete odřeninu, řeznou ránu, ale i popáleninu, štípnutí, akné apod. Na rozsáhlejší místa můžete položit podélně rozříznutý list a nechat chvíli působit. Uvidíte, že se rány budou hojit mnohem lépe.

Aloe Vera vám pomůže s léčbou zánětů kůže, vyrážek, akné i ekzémů. Dá se využívat k dezinfekci ústní dutiny a při zánětech zubů i dásní. Podporuje hojení různých odřenin, oděrek, řezných ran a škrábnutí. Poradí si i se spáleninou, bolestmi kloubů, svalů a jejich regenerací.

Listy Aloe Vera

Aloe Vera – pomocník v potravinách i kosmetice

Aloe Vera je dnes velmi vyhledávaný pomocník v kosmetickém i potravinářském průmyslu. V obchodech najdete řadu léčiv, mastí, tinktur a sirupů s výtažky z Aloe. Oblíbená jsou i tonika, masti a pleťové krémy. Aloe Vera se ale využívá i k výrobě různých nápojů – už jste jistě narazili v obchodě na nápoj z Aloe. Pokud jste i ochutnali, tak už víte, že se jedná o velmi osvěžující a chutné pití.

Aloe Vera je zkrátka takový malý zázrak v květináči, který umí nejen ozdobit domácnost, ale být i velmi praktický. Při troše pátrání můžete narazit i na řadu receptů, jak si vyrobit v domácích podmínkách z Aloe třeba džus, sirup nebo různé kosmetické přípravky.

Zázrak v květináči jménem Aloe Vera

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!