Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mokré vlasy v posteli / foto: shutterstock

Uleháte do postele s mokrou hlavou? Riskujete plísně!

Už se vám někdy stalo, že jste si večer dali horkou sprchu nebo vanu a poté jste byli natolik unavení, že jste ulehli do postele s mokrými vlasy a usnuli?

Stát se to samozřejmě může, někdy je zkrátka únava daleko silnější než naše vůle. Spánek s mokrými vlasy je ale nebezpečnou hrozbou.

Jít tedy spát s mokrými vlasy? Raději ne! Možná ani netušíte, co byste zdánlivě nevinným spánkem s vlhkou hřívou mohli způsobit. Proč tedy nechodit spát, když jsou vaše vlasy ještě mokré? Důvodů je hned několik!

Chcete mít lupy?

To je trochu zbytečná otázka, nemyslíte? Kdo by chtěl mít dobrovolně plnou hlavu lupů, které se nevzhledně „sypou“ a na ramenou nám vytváří nevzhledný bílý poprašek?! Pokud ale chodíte spát s nevysušenými vlasy, o tvorbu lupů si koledujete. Vlhkost a teplo mohou způsobit tvoření plísní a jak je známo – lupy jsou jedním z druhů plísně, byť si to nechceme přiznat.

Mokré vlasy mohou za bolest hlavy?

Možná vás to překvapí, ale opravdu tomu může být tak. Spánek s mokrými vlasy může způsobit nepříjemné bolesti hlavy nebo dokonce i migrénu, po které určitě nikdo z nás netouží. Jak je to možné? Vysvětlení je jednoduché: voda ve vlasech se postupně ochladí a následně bude mít jinou teplotu, nežli jaká bude teplota vašeho těla. Rozdíly v teplotách způsobí nedostatečné prokrvení mozku, což povede k jedinému: začne vás bolet hlava.

Nikdo se nechce dělit o polštář s bakteriemi!

Jak by se vám líbila představa, že se o svůj polštář, na kterém si v noci spokojeně dřímete, dělíte se stovkami až tisíci maličkých bakterií? Brr, tohle přece nikdo nechce! Pokud ale chodíte spát s mokrou hlavou, o nechtěné spolunocležníky na vašem polštáři si skutečně koledujete. Bakteriím totiž nesmírně svědčí vlhké a teplé prostředí, ve kterém se spokojeně množí a pohodlně si v něm hoví.

Uleháte do postele s mokrou hlavou? Riskujete plísně!

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!