Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Prsteny / foto: shutterstock

Nový fenomén: Rozvodové prsteny

Prstenem to začíná, tak ať to taky prstenem i skončí. Neodkládejte po rozvodu prsteny, ale vdechněte jim nový život. Novým trendem jsou rozvodové prsteny.

Proč se po rozvodu vzdát snubního i zásnubního prstenu, když je lze využít trochu jinak. Není třeba je uložit do krabičky k ostatním šperkům. Stačí jen přetavit do symbolu právě nově nabité svobody. V módě jsou tzv. rozvodové prsteny.

Využijte své šperky i po rozvodu
Využijte své šperky i po rozvodu – Zdroj: Shutterstock.com

Země, kde končí každé druhé manželství

Česká republika je zemí, kde rozvodem končí takřka polovina všech uzavřených manželství. A teď si představte to množství prstenů, které ať jsou sebekrásnější, tak jsou odsouzeny k uložení do šperkovnice. Možná je jen občas vezmete do ruky v rámci nostalgie, sentimentu či odporu. Je to škoda, ne? Proč je nenosit? Stačí jim dát nový smysl. Ostatně průkopnicí v tomto směru je modelka Emily Ratajkowski. Ta s tímto nápadem přišla a uskutečnila.

Přepracování snubního či zásnubního prstenu na rozvodový

Společnost se neustále mění a s ní i tradiční zvyky a symboly spojené se vztahy. Mezi nový jev, který rozhodně získává na popularitě, je tzv. rozvodový prsten. Jde o symbolický kousek šperku, který představuje konec manželství.

Stačí si nechat šperk upravit do nové podoby
Stačí si nechat šperk upravit do nové podoby – Zdroj: Shutterstock.com

Modelka Ratajkowski coby průkopnice nového trendu

Přestože rozchod modelky a jejího partnera proběhl už v roce 2022, tak až nyní se rozhodla k úpravě zásnubního prstenu. Z jednoho šperku má dva solitéry, čímž nadobro změnila původní smysl a sentiment okolo nich. Jak Ratajkowski prohlásila, prsteny pro ni znamenají osobní vývoj. Modelka se tak nedomnívá, že by žena po rozvodu měla být zbavena svých diamantů jen z toho důvodu, že ztratila muže.

A právě z jednoho prstenu jsou dva, díky čemuž dochází nejen ke změně původního významu, pocitu, ale také ve smyslu, neboť podstata rozvodu je v odloučení dvou osob. Dva samostatné prsteny, které se však vzájemně doplňují. Pokud máte doma zásnubní či snubní prsten, nenechávejte ho ve šperkovnici, ale vdechněte mu nový život a nechte si z něj udělat dva samostatné šperky neboli rozvodový prsten.

 

Zdroje:

https://www.vogue.cz/clanek/fashion/doplnky/christian-allaire/zasnubni-prsteny-znate-ale-vite-ze-existuji-take-rozvodove-prsteny

https://www.elle.cz/moda/doplnky/sbohem-zasnubni-prsteny-emily-ratajkowski-predvadi-rozvodove-prsteny

 

Nový fenomén: Rozvodové prsteny – Jak vypadají a na kterém prstu se nosí?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!