Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Sledování času / foto: shutterstock

Nejdražší na světě je náš vlastní čas

Každý si občas řekne větičku, že na tohle je ještě čas, tohle počká. Ne všechno jde však odsouvat do nekonečna.

Čas je nejdražší veličina

Kdo tohle neví, přichází ve svém životě o mnoho. Jestli existuje něco, co nejde obejít, přelstít anebo jakkoliv upravit v náš vlastní prospěch, je to čas. Někdy si říkáme, že to nebo tamto počká, někdy si naopak říkáme, že na něco je již pozdě. Čas nelze vzít zpátky, čas nelze natáhnout, čas jednoduše řečeno nelze ošálit. A je potřeba si tohle uvědomovat.

Drahocenný čas
Drahocenný čas – Zdroj: Shutterstock.com

Proč máme tendence věci odsouvat

Většinou odsouváme věci a záležitosti, které nám nejsou příjemné, do kterých se nám, jednoduše řečeno, nechce. Je to poměrně logické. Proč se zabývat nepříjemnostmi hned, když je můžeme odložit. Pomyšlení na to, že řešíme něco, co nám už dopředu dělá starosti, nám zrychlí pulzaci srdce, zvýší krevní tlak a je nám z toho vyloženě ,, blbě ’’ A často si říkáme, že ,, to ’’ má čas, pokud se jedná o záležitosti, které bereme jako samozřejmost.

Odkládání věcí
Odkládání věcí – Zdroj: Shutterstock.com

Myslíte si, že na vše je čas? Není, na něco by mohlo být pozdě !

To, co vnímáme jako samozřejmost, kolikrát bereme na lehkou váhu a nevážíme si toho. Některým už asi došlo, že narážíme na fakt, že časově nejvíce kolikrát zanedbáváme své blízké. Práce nepočká, s dětmi se může jít do zoo jindy, později. Teď o víkendu k rodičům nepojedeme, tam můžeme jet až za týden.

Tak a tady se zamyslete. Myslíte si, že děti budou o společné výlety s vámi ještě stát za rok, za dva, za deset let? Myslíte si, že vaši rodiče tady budou napořád? A tady na těchto dvou otázkách si můžete uvědomit to, že čas je to nejdražší co máme a měli bychom ho investovat tam, kde je skutečně zapotřebí.

 

Zdroj:

https://www.helma365.eu/s-kym-chceme-travit-svuj-vzacny-cas

 

 

 

Nejdražší na světě je náš vlastní čas

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!