Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Mozartova hudba / foto: shutterstock

Hudba umí dostat člověka ze špatné nálady

Pouštíte si muziku když vám je smutno? Zaposloucháte se do tónů a bolest odchází z mysli pryč? Ano, hudba tohle umí.

Každému je někdy smutno

Každému z nás se někdy stalo, že pocítil smutek. Ztráta někoho blízkého, samota, nebo jen špatná nálada. To jsou stavy, kdy by se člověk raději neviděl. Máte pocit, že i dýchat je namáhavé, že vás nic netěší. Schoulíte se do klubíčka, pohled pošlete někam do prázdna. Cítíte chlad, i když je v místnosti teplo. Kdo by se chtěl takto cítit? Odpověď je jednoduchá, určitě nikdo.

Smutná dívka
Smutná dívka – Zdroj: Shutterstock.com

Udělejte si horký čaj a pusťte si muziku

Horký čaj vás zahřeje uvnitř. Rozhodně nelze doporučit pití alkoholu pokud vás trápí smutek, moc byste si nepomohli. Udělejte si pohodlí a nechte místností zaznít tóny vaší oblíbené hudby.

Je jedno jestli jste rocker, rockerka nebo máte rádi vážnou hudbu. Každý dle svého vkusu. Rockové balady umí pro člověka vykonat tu samou službu, jako pro jiného akordy Smetanovy Vltavy. Někomu pomůže meditační hudba, jiný si pustí takzvané ploužáky z osmdesátek.

Hudba
Hudba – Zdroj: Shutterstock.com

Chce to jen zaposlouchat se. Vnímat tón za tónem a nechat se tou melodií nést. A že se vám při té hudbě spustí z očí pramínky slz? Někdy to pomůže, dostat ten zármutek ze sebe ven a hudba to dokáže. Otevřít pomyslná stavidla. Věřte tomu, že nebudete plakat dlouho, ono se uleví. Utřete slzy a melodie, která vám oči zalila slzami najednou tak smutná nebude. Nechte dohrát skladbu, zhluboka se nadýchněte a nalaďte si hudbu, co vám rozproudí znovu krev v žilách. Něco živějšího a rozhýbejte se. Bolest a smutek nezmizí jako mávnutím kouzelného proutku, ale začne být snesitelnější. Dejte tomu čas a uvidíte, že zase bude líp.

 

Zdroj:

https://www.m-grafoman.cz/343-smutna-hudba-aneb-cesta-z-propasti-smutku

 

Hudba umí dostat člověka ze špatné nálady

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!