Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Přítulná kočka / foto: shutterstock

Nepřítulnější kočičí plemena, která vám budou tou nejlepší společností

Zjistili jste během koronavirové pandemie, že jste doma poněkud sami a že se hodí mít nějakou společnost, byť jen zvířecí podoby? Pokud se chcete vyhnout pravidelnému venčení, za zvážení stojí kočka.

I když se říká, že Češi jsou národem pejskařů, není tomu tak. Jsou to i milovníci koček. Proto pokud nemáte příliš mnoho času na výcvik psího společníka a na jeho pravidelné venčení, kočka se jeví jako ideální řešení. Je přítulná, ale zase si ráda žije svým vlastním životem. Nabízí se však otázka, jaké kočičí plemeno zvolit, aby se opravdu rádo tulilo? Přece jen toužíte po společnosti, nikoliv po odtažitém parťákovi, o kterém doma ani nebudete vědět...

Přítulná kočka
Přítulná kočka – Zdroj: Shutterstock.com

Habešská kočka je nadmíru společenská

Mezi všemi pestrobarevnými žíhanými kočkami se najde také krásná habešská kočka, která se dodnes považuje za jedno z nejstarších plemen. Je velmi chytrá a zvídavá, ale také velice společenská a jako jedna z mála koček si dokáže vypěstovat opravdu silnou vazbu na člověka. Je výjimkou potvrzující pravidlo, že kočky jsou jinak spíše samostatná stvoření. Tato čas s lidmi ráda tráví a nestaví se k nim nijak nepřátelsky nebo agresivně.

Perská kočka mazlení doslova vyžaduje

Vedle habešské kočky je velmi přítulná i perská kočička. Svým pohledem mazlení doslova vyžaduje. Už od prvního okamžiku, kdy si společníka přenesete přes práh domu, se bude chtít družit a začne vyžadovat jistou péči. Ne však přehnanou, spíše jí záleží na pozornosti, kterou ostatně od mazlíčka vyžadujete i vy. Obecně se jedná o poměrně nenáročné plemeno pyšnící se opravdu krásnou srstí.

Spokojená kočka
Spokojená kočka – Zdroj: Shutterstock.com

Ragdoll si vás podmaní svýma očima

Mezi kočičími plemeny se nachází i taková kočka, která si vás podmaní i svým zrakem. Třeba ragdoll kočka je známá pro svůj studánkově modrý pohled. Sama je poměrně velká, ale opravdu nádherná. A také se řadí mezi přítulná plemena, takže pokud toužíte po krásné a milé společnosti, je tato rasa trefou do černého. Dokonce se říká, že ragdoll kočka patří mezi milovníky rodiny. A to se o mnoha kočkách říct opravdu nedá.

 

Zdroj:

https://vse-pro-zviratka.cz/nejpritulnejsi-kocky/

Nepřítulnější kočičí plemena, která vám budou tou nejlepší společností

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!