Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Krevní vzorky / foto: shutterstock

Předem daný osud podle krevní skupiny v Japonsku

Většina lidí u nás ani neví, jakou má krevní skupinu. Ovšem v Japonsku všichni krevní skupinu řeší a často rozhoduje nejen o jejich kariéře, ale také o vztazích. Existuje tu jistá krevní diskriminace.

Určení osobnosti dle krevní skupiny

Jaká je vaše krevní skupina? Tuto otázku uslyšíte v Japonsku na prvním rande, v obchodním domě i při přijímacím pohovoru. Japonci totiž věří, že vaše krevní skupina určuje vaši osobnost. Je to něco podobného jako určování osobnosti podle data narození, respektive znamení zvěrokruhu u nás. Bohužel se někdy projevuje ztrátou pracovních příležitostí, krachem vztahů, nebo dokonce šikanou dětí.

Úspěch v zaměstnání

Krevní skupiny ovlivňují celý život

S určováním osobností dle krevní skupiny přišel profesor Takeji Furukawa (1891 – 1940), který v roce 1927 vydal knihu Studium temperamentu skrze krevní typ. Jeho tvrzení jsou založena pouze na pozorování lidí kolem něj, ale stávají se velice populární. Po válce tato teorie upadne v zapomnění a úspěšně ji obnoví až v roce 1970 právník Masahiko Nomi (1925 – 1981), který docílí toho, že dnes zasahuje v Japonsku móda krevních skupin do všech oblastí života. Seznamky zprostředkovávají seznámení s ideálním partnerem podle krevních skupin, firmy hledají zaměstnance s konkrétní krevní skupinou, a dokonce se vyrábějí žvýkačky nebo kondomy pro jednotlivé krevní skupiny.

Špatná krevní skupina

Nejlépe jsou na tom áčka

Bohužel tohle vše vede k nepříjemné diskriminaci. Zhruba 40 % Japonců má krevní skupinu A, 30 % má 0, 20 % má B a 10 % pak AB. Lidé s krevní skupinou 0 mají být rozenými vůdci, energičtí, optimističtí a loajální. Áčka jsou čestní, zodpovědní a empatičtí lidé a jsou tedy velice žádní v pracovní oblasti i ve vztazích. Béčka by měla zahrnovat osoby kreativní a přátelské, ale také nepředvídatelné, nezodpovědné a neochotné řídit se pravidly. Nejhůř jsou na tom ovšem lidé s krevní skupinou AB, prý jsou bipolární a příliš nevyzpytatelní, aby je někdo chtěl.

Předem daný osud podle krevní skupiny v Japonsku

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!