Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Zimní radosti / foto: shutterstock

Zimní tipy pro duševní pohodu a relaxaci

Zima není pro mnohé z nás právě oblíbeným ročním obdobím, zkusme však objevit její kouzlo.

Můžeme se nechat inspirovat přírodou a jako ona utlumit svoji činnost, být více doma, dopřát si kvalitní odpočinek a dostatek spánku. Existuje mnoho způsobů, jak si zimní čas více zpříjemnit nebo obohatit.

Uvolněte napětí a únavu

Představa večerní horké koupele se k zimním večerům zkrátka hodí. Lázeň si můžeme dopřát tak často, jak je nám to příjemné. Do vody lze přidávat různé pečující ingredience, které blahodárnost jejího působení ještě zvýší. Jmenujme například hrubě zrnitou růžovou himalájskou sůl bez přídavků chemických látek a barviv, kterou snadno pořídíme v každé prodejně zdravé výživy.

Relaxační koupel

Pokrmy a nápoje, které zahřívají

Skořice, hřebíček, vanilka, anýz, zázvor, kurkuma, to jsou někteří ze zástupců koření, ale jistě zdaleka ne všechny, po kterých, pro jejich zahřívající účinky, můžeme nyní sáhnout mnohem častěji než v horkých letních dnech. Používat je můžeme k dochucování polévek, slaných i sladkých jídel, dezertů, zákusků i k přípravě tradičních zimních nápojů. Samozřejmě i zde bychom se měli řídit dobrou radou, že všeho s mírou a dobrého raději pomálu.

Horký nápoj

Vůně jako pečovatelka duše

Éterické oleje dnes zná asi každý a s trochou praxe si s jejich pomocí můžeme snadno vytvořit opravdu jedinečnou domácí atmosféru. Pokud nevlastníte aromalampu nebo difuzér, sáhněte po vonných svíčkách. Pro výběr konkrétní vůně je důležité, zda je nám příjemná. O jednotlivých způsobech použití a recepturách pro míchání éterických olejů existuje množství kvalitní literatury a dalších zdrojů studia.

Vonné svíčky

Pohybem ke zdraví

Krátké nebo i delší procházky zimní krajinou mají své neopakovatelné kouzlo, zvláště když se nebe vyjasní a paprsky slunce čarují třpytící se krásu a neopakovatelné přírodní scenerie. Pobyt na čerstvém vzduchu je, vždy byl a bude prostým a účinným prostředkem k povzbuzení na těle i na duši.

Zimní tipy pro duševní pohodu a relaxaci

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!