Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Racek pokrytý curry / foto: Tiggywinkles Wildlife Hospital/Facebook

Záchrana exotického ptáka pobavila nejen veterináře

Když veterináři na záchranné stanici poprvé spatřili ptáka, který na dálku zářil svým oranžovým zbarvením, mysleli si, že jede o nějaký druh neznámého exotického ptactva. Brzy však zjistili, co je ve skutečnosti zač.

Bezradný nalezenec

Příběh zachráněného ptáka se odehrál v Anglii, kde si lidé na okraji silnice všimli jasně oranžového ptáka větších rozměrů. Ten se choval podivným způsobem. Neustále se pokoušel vzlétnout, ale bylo patrné, že se mu to nedaří a že se jen motá v bludném kruhu. Naštěstí se našli i tací, kterým nebyl osud zvířete v nesnázích lhostejný a dopravili jej na specializovanou kliniku s veterinární péčí.

Záchrana racka

Překvapení záchranáři

Na klinice nejprve překvapivě koukali, jak se mohl ve volné přírodě anglického venkova vyskytnout exotický pták podobný druhům z brazilských pralesů. Jakmile si však zvíře prohlédli důkladněji, zjistili, že se jedná o obyčejného racka, kompletně pokrytého kořením kari. To mu dávalo zářivě oranžové zbarvení a nebohý pták jím byl obalen tak důkladně, že mu indické koření doslova slepilo pera a znemožnilo mu létat.

Racek

Tajemství kari racka

Stačila však jedna řádná koupel, které se sice vyděšený racek bránil, ale získal po ní znovu svoji původní barvu. Po důkladné očistě veterináři zjistili, že je jinak zcela zdravý, a pojmenovali ho Vinny. Pár dní si Vinny na klinice ještě pobyl, brzy se však vzpamatoval, a tak ho mohli zachránci vypustit do přírody, tentokrát jako tuctového racka, kterých vidíme denně v přímořských oblastech stovky. Jak ale Vinny ke svému netradičnímu zbarvení přišel? Zbývá jen doufat, že nebyl terčem nějakého nemístného žertu a že neměl skončit na pekáči v nějaké indické restauraci.

 

Záchrana exotického ptáka pobavila nejen veterináře

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!