Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Samota / foto: shutterstock

Jak se nebát seznámení

Taky už máte dost samoty? Nebaví vás plácat se v nefungujícím vztahu?

Většina lidí se dnes seznamuje na internetu. Moderní doba si žádá moderní metody. Šikovná webová aplikace vám ušetří desítky hodin, které byste museli strávit bloumáním městem a návštěvami restaurací v naději, že potkáte někoho, kdo má stejný nápad jako vy.

Seznámení přes internet je pohodlné a rychlé, protože se tam setkáte výhradně s lidmi, kteří se také chtějí seznámit. Nezdržujete se dotazy, zda je objekt vašeho zájmu zadaný.

Většinu lidí, které potkáte na seznamce, byste jinak v životě nepotkali. Výhodou internetu je takřka nekonečný výběr. Na běžných seznamkách nemáte o vybraném protějšku zpravidla dostatek informací. Tuto nevýhodu dobře eliminují ty seznamky, kde při registraci vyplníte dotazník s otázkami sestavenými na základě výzkumu sociálního inženýrství. Navíc nejste závislí na tom, koho vám vybere počítač na základě vyhodnocení dotazníku. Můžete kontaktovat libovolného člena seznamky, který vás zaujme.

Máte vytipováno několik potenciálních partnerů, a chystáte se na první rande. Počítejte s tím, že většina lidí se na první schůzce přetvařuje. Nejspíš i vy. Obvyklé rady, abyste byli sami sebou, jsou dobré leda pro kočku.

Vy chcete zaujmout!

Dejte si však pozor, abyste svůj herecký výstup nepřehnali. Vysoké sebevědomí, nebo přílišná upovídanost, kterou se snažíte zakrýt nervozitu, může protějšek odradit.

Máte za sebou první schůzku, protějšek vás zaujal, ale přesto jistí nejste. V duchu srovnáváte nový objev s bývalými partnery, které jste si mezitím idealizovali. Anebo si říkáte, jestli vám stojí za to riskovat znovu peklo předchozího vztahu. V takové chvíli leckoho napadne poradit s kamarádem či kamarádkou. Rovnou říkáme, že to není dobrý nápad. Oni na té schůzce nebyli. Uslyšíte od nich jen to, co chcete slyšet – anebo vám nedoporučí nikoho, protože mají v živé paměti váš, případně svůj bouřlivý rozchod. 

Seznámení je čistě vaše osobní věc. Jen vy víte, jestli se v přítomnosti toho druhého cítíte dobře, anebo potají sledujete hodinky.

Není právě nejvhodnější vyjmenovat na prvním rande všechny svoje mindráky. Je to reklama na luxusní zboží. Každá reklama by však měla být založená na pravdivém základě. Pokud opravdu nejste pilot, nebo letuška, máte dvě exekuce, a vystupujete jako rentiér, nebo jste tak trochu zadaní, zůstaňte radši se svými pohádkami na internetovém chatu.

Nestěžujte si na samotu, a rozhodně nevypočítávejte, kdy jste měli naposledy neplacený sex, i kdyby to bylo strašně dávno. 

Dáváte mu šanci, absolvujete druhé, třetí setkání, ale pořád vám na tom člověku něco nesedí? Není nic špatného na tom, když se uprostřed noci seberete, a potichu zmizíte. Na začátku je zbytečné se užírat, jestli mu svým rozhodnutím ublížíte. Není důvod trpět od začátku v něčem, co si do budoucna beztak neumíte představit.

Proč byste měli žít tak, jak nechcete?!

Na seznamkách najdete velké procento lidí, kteří v sobě nemají zpracovaný předchozí vztah. Chovají se odtažitě, a k potenciálnímu protějšku jsou přehnaně kritičtí. Možná jste to i vy. Uvědomte si, že možná máte před sebou toho nejlepšího člověka pro život. Dejte mu šanci. Anebo si dejte rok pauzu.

Jestliže to ani po několika schůzkách není pořád ono, nelitujte sebe ani protějšek, a prostě to ukončete. V době SMS zpráv není nic jednoduššího. Rozhodně není dobré končit vaše poznávací schůzky metodou mrtvého brouka. Ušetříte si milion zbytečných dotazů, lítostivých zpráv, a u zvláště vytrvalých jedinců i nebezpečí stalkingu.

Často se stává, že po několika slibně vypadajících schůzkách váš protějšek náhle ochladne. O zprávy od něj si musíte doslova říkat. V takové situaci nemáte co ztratit. V takové situaci je ze všeho nejlepší se zeptat:

“Buď mi řekneš, co je špatně, anebo končíme. Nač se trápit?!”

Bylo by skvělé pro vaše další pokusy, kdybyste se dozvěděli skutečný důvod, ale nejspíš se dozvíte jednu z mnoha milosrdných lží. O výmluvách, proč to nejde, by se dala napsat kniha.

Ať už se seznamujete na internetu nebo naživo, je to vždy o náhodě.

Nabízíte sebe, což je úplně nejvíc, a očekáváte totéž. Čím jste starší, tím lépe víte, co chcete, a co už nikdy. Seznamka vám nabídne dostatek příležitostí, a je jen na vás, jak s nimi naložíte.

Nejhorší je nedělat nic.



Jak se nebát seznámení

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!