Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
údržba automobilu ilustrační obrázek / foto: shutterstock

Jak poznat prasklou hlavu motoru? Čím dříve, tím lépe

Po českých silnicích jezdí každým dnem více než šest milionů osobních automobilů všech značek i provedení.

Číslo je to sice opravdu velké, ale zároveň musíme vzít v potaz, že disponujeme jedním z nejstarších vozových parků v celé Evropě. S tím se pojí časté opravy, nutnost neustálého zásobování náhradními díly a bezpočet servisů. Značné množství motoristů děsí především prasklá hlava motoru.

Oprava motoru

Drahý problém

Daná problematika se velmi často týká převážně vozidel kupovaných z druhé ruky, přičemž se není čemu divit. Mnoho majitelů se svého prostředku zbavuje právě z důvodu zhoršujícího se stavu, s čímž je nutné počítat. Oprava prasklé hlavy motoru přitom stojí více než deset tisíc korun. Samotné díly sice vyjdou maximálně na několik stovek, ale pravé utrpení přichází ve složitosti celé operace.

Jak vlastně poznáte poškození této části auta? Nejběžnějším ukazatelem je únik jedné či rovnou dvou kapalin, který bezpečně poznáte podle velmi rychlé ztráty chladící směsi. Jasným varováním je i přeskakující volnoběh a v pozdějších fázích i nefunkční startování. Dávejte si pozor i na výrazný kouř během jízdy.

Automobil

Na nic nečekejte

Ačkoliv se v některých případech dá ještě chvíli s takto poškozeným automobilem jezdit, rozhodně se nejedná o dobrý nápad. Za prvé se budete spoléhat na naprosto nevypočitatelný chod vašeho dopravního prostředku a za druhé zbytečně devastujete i další části motoru. Čím dříve sjednáte nápravu, tím více peněz ušetříte.

Určitě se nezapomeňte podívat na kvalitní náhradní díly, díky nimž si dopřejete stoprocentní bezpečí a klid na několik dalších let. Velký výběr, bezkonkurenční ceny a profesionální poradenství vám zajistí hlavně známý obchod pod odkazem www.autodilyvojkov.cz. Během chvíle seženete vše potřebné a ušetříte své těžce vydělané finance.

 

K tomuto článku není otevřena diskuze