Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Odvoz odpadu / foto: shutterstock

Magnetické pomůcky pro sběrné dvory, ulehčí vám práci!

Jedná se o širokou škálu nejrůznějších magnetických pomůcek a vychytávek, které své využití najdou především ve sběrných svorech, výkupech kovového odpadu, u zpracovatelů kovů, ale také pro nejrůznější sběratele, nebo jednoduše k vytahování kovových magnetických součástek z obtížně přístupných prostor.

V tomto článku se v krátkosti a stručnosti podíváme na jednotlivé pomůcky (které si firma Magsy sama vyrábí a má je skladem a ihned k expedici), které vám v oblasti sběru a třízení kovových materiálů a součástek usnadní život.

Magnetické pomůcky pro sběrné dvory – Třídící magnety

Super silný třídící magent

Super silný třídící magent

Tento supersilný třídící magnet slouží k identifikaci magnetických kovů mezi kovy nemagnetickými. Třídící magnet pomáhá rozpoznat kovové materiály, součástky, komponenty ve stěnách, v hliníku, nebo například v trávě. Stačí nad materiálem, tímto super silným magnetem, v dostatečné vzdálenosti přejet a sami ucítíte odpor, v případě, že se zde kovový materiál nachází.

Super silný třídící magent UP

Super silný třídící magent UP

Tento super silný třídící magnet pracuje na tom samém principu jako výše zmíněný. Jeho výhodou je odlišný typ madla, které může být uživatelsky příjemnější do ruky. Menší nevýhodou je jeho vyšší hmotnost, která je o 400 g vyšší (1,9 kg) než u předešlého.

Super silný třídící magent 3D

I tento super silný třídící magnet pracuje na tom samém principu jako výše dva zmíněné. Jeho design je, ale o něco zajímavější. U tohoto třídícího magnetu není výhodou jen odlišný typ madla (příjemného pro úchop), ale také jeho výrazný barevný design, který usnadní jeho hledání v přeplněné dílně, protože bude mezi ostatním nářadím svítit.

Plastový kuželový třídicí magnet s řetízkem

Výhodou tohoto třídícího magnetu je jeho mobilita. Kužel je tvořen silným neodymoým magnetem, který zaručí efektivní práci v jakýchkoliv podmínkách. Řetízek potom zaručuje pohyblivost magnetu a karabina potom poslouží k upevnění magnetu na řetízku k oděvu a snižuje tak pravděpodobnost jeho ztráty.

Magnetické testovací tyče

Magnetická testovací tyč o průměru 20 mm slouží ke kontrole a testování přítomnosti kovových a magnetických nečistot na vybraném materiálu.

Tyč se používá, jak ke kontrole suchých směsí i tekutých látek. Uvnitř se nachází magnetické jádro se silnými NdFeB magnety, které pomáhají k testování magnetických nečistot uvnitř látek.

Pomocí krouživých pohybů lze otestovat, zda materiál obsahuje magnetické nečistoty. Ty se zachytávají na funkční polovině magnetické tyče. Pro jejich následné odstranění stačí zatáhnout za madlo a nečistoty automaticky odpadnou z povrchu tyče, bez ručního čištění.

Magnetické separátory od firmy MAGSY s.r.o

Magnetický separátor

Magnetické separátory a magnetické pomůcky jsou neocenitelnými pomocníky v nejrůznějších odvětvích průmyslu.

Kvalitu, spolehlivost, jednoduchou instalaci vám může zaručit jedině firma s perfektními recenzemi, zkušenostmi a spokojenými zákazníky po celém světe.

A to je firma Magsy, která se výrobou separátorů zabývá přes 20 let.

K tomuto článku není otevřena diskuze