Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Chytré hodinky / foto: DenPhotos / Shutterstock.com

Proč si pořídit chytré hodinky?

Chytré hodinky. Fenomén, který má dnes na ruce nejeden sportovní nadšenec. Malý elektronický přístroj v sobě však skrývá daleko více funkcí než jen měření sportovního výkonu. V čem jsou sportovní hodinky užitečné a proč byste si je měli pořídit i vy?

Chytré hodinky mohou suplovat mobilní telefon

Některé smart hodinky dokážou zčásti zastoupit mobilní telefon. Můžete na nich přijímat SMS zprávy, e-maily, a dokonce i příchozí hovory. Do paměti chytrých hodinek si také lze stáhnout hudbu, a tudíž s sebou nemusíte vláčet telefon, pokud se rozhodnete jít na procházku nebo běhat. Stejně tak na nich můžete používat třeba stopky či minutku, takže je využijete nejen při sportovních výkonech, ale třeba i během vaření nebo práce.

Pomohou vám při hubnutí

Jedním z hlavních důvodů, proč si lidé pořizují chytré hodinky, je, že se chtějí dostat do fyzické kondice nebo zhubnout. S obojím vám mohou smart hodinky velmi pomoct. Na některých z nich lze velmi snadno nastavit pohybový cíl, který budete během dne plnit. Pokud dosáhnete vytyčeného cíle, hodinky vás pochválí. A naopak, bude-li vám ke konci dne chybět ujít pár zbývajících kroků nebo spálit určitý počet kalorií, hodinky vás na to upozorní. Dalo by se tedy říct, že chytré hodinky slouží i jako velmi silný motivační nástroj.

TIP: Sdílejte svoje fyzické výkony s přáteli. Například Apple Watch umožňují sledování sportovních aktivit u dalších lidí, které je vlastní. Pokud tedy máte ve svém okolí kamaráda, který také patří mezi majitele Apple Watch, propojte se a vzájemně se motivujte k lepším výkonům.

Změří kvalitu vašeho spánku

Některé chytré hodinky v sobě ukrývají funkci měření spánku. Ta je samozřejmě podmíněna tím, že hodinky musíte mít na ruce i během noci. Ráno se však probudíte a v mobilní aplikaci zjistíte, do jaké míry byl váš spánek kvalitní. Díky tomu můžete zapracovat na spánkové hygieně nebo večerních rituálech. Pokud vám hodinky ukázaly, že je váš spánek slabý a méně hluboký, zkuste se před usnutím vyvarovat sledování televize. Ze svých večerních aktivit vyškrtněte také čas strávený na mobilu a sociálních sítích. Je to právě záření z obrazovek, které mnohdy narušuje spánek a zapříčiňuje to, že se ráno cítíte ospalí či nedostatečně odpočatí.

Proč si pořídit chytré hodinky?

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!