Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Bezdrátové sluchátko / foto: hadrian / shutterstock

S bezdrátovými sluchátky a reproduktory je možné poslouchat hudbu prakticky kdekoliv

Poslech hudby v domácích i venkovních podmínkách je dnes mnohem větším zážitkem než kdykoliv předtím. Velký podíl na tom mají jak moderní sluchátka, tak i reproduktory. Ty dokáží posluchači zprostředkovat takřka dokonalý zvuk.

Žádné zamotané dráty

Kdo chtěl dříve zažít opravdu špičkový hudební a zvukový přednes, musel si pořídit klasická drátová sluchátka. Přes kabel se totiž šíří informace mnohem rychleji a také ve větším množství, což má samozřejmě vliv na výslednou kvalitu.

Klasická sluchátka

V současné době však lze podobného efektu dosáhnout i prostřednictvím bluetooth sluchátek. Díky tomu jsou stále populárnější, dráty totiž každého obtěžují. Jejich absence je velkou přidanou hodnotou.

Pro sportování a další aktivity

Bezdrátová sluchátka mají velkou výhodu v tom, že se dají nosit prakticky při jakékoliv činnosti, snad vyjma plavání či sprchování. Stačí se jen držet v dosahu signálu. Díky tomu s nimi lidé běžně běhávají, jezdí na kole či jinak sportují.

Bezdrátová sluchátka

To se sice dalo i s kabelovými verzemi, nicméně drát je při činnostech, kdy je potřeba se co možná nejvíc soustředit na výkon, skutečně velice obtěžující prvek.

Bezdrátová sluchátka se vyrábí ve všech standardních variantách. Kdo chce, může si tak koupit klasikou verzi na uši nebo pecky přímo do uší. Ty se hodí hlavně jako doplněk k mobilním telefonům.

Přenosné reproduktory

Své kouzlo ovšem mají rovněž i přenosné reproduktory. Ty jsou rovněž bezdrátové a také dokáží vykouzlit úžasný zvuk. Ty nejlepší stojí i vyšší jednotky tisíc, někdy i více, nicméně zlatý střed lze pořídit i za pár tisícovek.

Sportovní tanec

Reproduktory toho typu se dají se zařízením propojit prostřednictvím bluetooth. Často to však není potřeba, jelikož některé modely v sobě ukrývají i vlastní rádio. Tyto verze jsou obvykle velice kompaktní a často se tudíž vlezou do kabelky, případně dokonce do kapsy.

K tomuto článku není otevřena diskuze