Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Xiaomi / foto: Framesira / Shutterstock.com

Chcete si koupit mobilní telefon? Jak si vede Xiaomi a iPhone?

Apple, Huawei, Xiaomi, Samsung. Jedná se o čtveřici nejoblíbenějších značek smartphonů. Pokud se rozhodujete mezi jednotlivými výrobci, musíme podotknout, že každý má své přednosti i úskalí.

Velice oblíbené jsou modely od Xiaomi, ale významnou základnu fanoušků má pochopitelně i Apple. V následujících řádcích se proto na tyto dvě značky zaměříme podrobněji.

V první řadě byste si měli ujasnit, k čemu mají mobilní telefony sloužit. Potřebujete kvalitní fotoaparát, nebo hledáte jen zařízení, z něhož si zavoláte a pošlete SMS?

 Apple

Pokud patříte mezi příznivce iOS systému, pak se budete ohlížet po nějakém iPhonu. Špičkové zpracování, jedinečný design, doladěný systém, jednoduché ovládání a propracované detaily. Přesně tak by se dal charakterizovat každý iPhone v nabídce. Oproti Xiaomi je však mnohem dražší.

Levnější alternativou je iPhone SE (2020), jenž vypadá jako iPhone 8, ovšem má lepší parametry. Z těch nejnovějších modelů můžeme jmenovat iPhone 11 a iPhone 11 Pro. Nejvyšší verze má 5,8palcový Super Retina XDR displej a trojití fotoaparát (12 + 12 + 12 Mpx). Fotí opravdu úžasné fotografie, přestože nemá třeba tolik megapixelů jako konkurence od Xiaomi.

Mobilní telefony iPhone

Xiaomi

Xiaomi je rychle se rozvíjející značka, která na trh přivádí kvalitní modely se slušným poměrem cena a výkon. Oblíbenosti se těší smartphone Xiaomi Redmi Note 8T, jenž disponuje velkým 6,3palcovým displejem s Full HD+ rozlišením, čtyřnásobnou zadní kamerou s rozlišením 48 Mpx a přední 13Mpx kamerou. Uvnitř přístroje je osmijádrový procesor Snapdragon 665 a baterie s kapacitou 4 000 mAh.

Pokud jste ochotni investovat o pár tisícovek více, nabízí se vám i Xiaomi Redmi Note 8 Pro, jehož zadní kamera má 64 Mpx a přední 20 Mpx. Smartphone je opatřen osmijádrovým procesorem Helio G90T a baterií s kapacitou 4 500 mAh.

Záleží pouze na vás, kolik jste ochotni do mobilního telefonu investovat. Vždy najdete přístroj, jenž vám bude vyhovovat po všech stránkách.

K tomuto článku není otevřena diskuze