Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Lesnictví / foto: Scharfsinn / Shutterstock.com

Připravte se, právě teď začíná nejlepší doba na lov zvěře

Každý, kdo plánuje vyrazit na oblíbený lov zvěře nebo chce jen v klidu pozorovat plynulý život v lese, by měl myslet především na kvalitní vybavení, jako je dobré oblečení či boty, další vybavení do lesa v podobě posedu a teplého vaku nebo fotopasti.

Toto všechno vám zpříjemní a zjednoduší pobyt v přírodě. Svůj čas tam tak využijete na maximum.

Lovecká obuv je základ

Pokud se chystáte na hon, kvalitní lovecká obuv je jeho základem. Boty musí být vyrobeny jen z těch nejlepších materiálů a měly by být pohodlné i v té největší nepohodě. Obvykle jsou vyrobeny z kůže nebo gumy, ale vevnitř jsou měkké a prodyšné materiály. Díky tomu se takové boty skvěle hodí nejen na lov, ale také při rybolovu nebo na obyčejnou turistiku. Dobré obchody prodávají také doplňky pro péči o ně a poskytují rady, aby vám dělaly radost co možná nejdéle.

Ke zdařilému lovu budete potřebovat řadu doplňků

Pro zdařilý hon však potřebujete více než jen obuv. Pokud se chystáte na lov nebo jen chcete být pozorovatelem přírody, potřebujete k tomu také doplňky na lov. Například:

  • elektronická střelecká sluchátka – můžete si na nich regulovat hlasitost, dokážou zmírnit nadměrně hlučné zvuky
  • posedy
  • střelecké hole
  • posedové vaky či vyhřívané polštáře, které vás udrží v teple
  • nářadí na zpracování zvěřiny a mnoho dalšího

Kvalitní fotopasti umocní váš zážitek z lovu

Můžete však jít ještě dál a užít si lov na maximum. To vám poskytnou fotopasti. Pokud vám zvěř neustále uniká, není nic jednoduššího než použít právě tuto technologii, s níž můžete přesně zmapovat zvyklosti zvířete, co se snažíte ulovit. Nemusíte celý den nebo noc mrznout na posedu a jen čekat. Díky fotopasti získáte také přehled, jaká zvířata se ve vašem revíru vyskytují a můžete tak také odhalit pytláka.

Pří výběru jakéhokoliv vybavení pro lov myslete především na jeho kvalitu a originalitu. Vyhněte se levným napodobeninám, ušetříte si tak spoustu trápení, popřípadě přímo zkažený lov.

Připravte se, právě teď začíná nejlepší doba na lov zvěře

V diskuzi není dosud žádný příspěvek. Napiš ten první!