Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Domácí vinotéka / foto: shutterstock

Chladnička na víno patří do každé domácnosti milovníka vína

Víno si lze vychutnat pouze v případě, že má správnou teplotu. Pro tento účel se hodí chladnička na víno. Pokud má navíc více chladicích zón, můžete mít najednou připraveno víno o různých teplotách.

Pro restaurace, bary či hotely je chladnička na víno samozřejmostí. Víno nezabírá místo v jiných chladicích zařízeních a vždy je připraveno ve správné teplotě ke konzumaci. Avšak stále častěji se tyto speciální lednice objevují i v domácnostech. Ne každý má prostor, aby domácí vinotéku řešil někde ve sklepě se správnou teplotou, bez nadbytečné vlhkosti a plísní. Domácí vinotéka, která se vejde do každého bytu a domu, je vlastně chladnička na víno.

Domácí vinotéka

Ledničky na nápoj bohů

Propracované domácí vinotéky skladují víno ve správné poloze. Mnohdy také nabízí umístění lahví vína v leže a současně i ve stoje, což se hodí například pro šampaňské. Lednice na víno se obecně dělí na kompresorové a termočlánkové. Kompresorové chladničky jsou úspornější a s větším chladicím výkonem. Spotřebují pouhou polovinu elektrické energie ve srovnání s termočlánkovou vinotékou. Kompresorové chladničky drží teplotu a nemusí běžet stále, a tak jsou velkou většinu času zcela tiché. Neruší vás proto ani v moderním otevřeném prostoru, který dnes spojuje kuchyň, jídelnu a obývací část do jednoho celku. Kompresorové lednice mají též dlouhou životnost. Volit lze jednokompresorové či vícekompresorové, díky kterým pak máte různé chladicí zóny v jednom zařízení. To má většinou podobu vestavěného spotřebiče.

Domácí pohoda u vína

Špičkovou kvalitu nabízí chladnička na víno LIEBHERR

Bílá technika LIEBHERR vyniká v mnoha oblastech. Pojmem jsou ledničky, chladničky, ale taktéž domácí vinotéky. Hodí se jako profi gastro zařízení, ale i pro domácnosti, které si potrpí na kvalitnější spotřebiče a technické inovace. Přesně to umí vinotéky LIEBHERR nabídnout.

K tomuto článku není otevřena diskuze